Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Kyvadlo

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: na podporu teorie o kyvadle

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
hatlík píše: Samozřejmě, že se to dá vyzkoušet.
A samozřejmě, že spotřeba je vyšší při jízdě po trase, která má zvlnění.
Hafat si tu můžeš, co chceš.
No, však si ten benzín platíš sám. :lol:

Haf haf.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
StepanPepan píše:
Slavek Krepelka píše:Jestli to Hatlik kdy skutečně odzkoušel a nefungovalo to, jenom to svědčí o jeho nedůslednosti při provedení pokusu. Nicméně velice pochybuji, že si necintá pentli.
Největší kecal a provokatér jsi tu TY, Slávo. Ty to víš moc dobře a baví tě to.
Zase mimo téma a ne k věci Pepane. Chybí Ti mozek a vzdělání a plácáš se to jak ryba na břehu doufaje, že že Ti to někdo bude dlabat a kdyř ne, tak se vztekáš.

Poslouchej Ty srandisto. Aspoň si to s těmi kuličkami spočítej, pokud jsi toho tedy schopen.
Kulička A po rovině má dannou lineární rychlost po počátečním zrychlení.
Tuto rychlost má i kulička B před projetím dolíku.

Jenže k této rychlosti se u kuličky B přičítá extra průměrná rychlost jejího zrychlení a zpomalení při projíždění dolíkem, která je dostatečně vyšší na to, aby kulička dorazila dříve na zarážku, i když je její dráha poněkud delší. Konečná teoretická rychlost je u obou kuliček samozřejmě stejná, praktická je u kuličky B nejspíše nepatrně menší. O žádnou FE nejde. Je to velice jednoduchá devátá ZDŠ. :jump: :laugh: :bye: :smoke:

Haf haf Slávek.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Koule

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
StepanPepan píše:No vida, slovenština je správně, ale "nebadane" česky není s libovolnou diakritikou, měl jsi asi na mysli "nepatrně", že ano? ;)
V gramatice zrejme nebude, ale co si pamatuju, tak jsem tohle slovo slyšel, nebo četl od česky mluvících z Čech. Je možné, že z dialektu.

Martin11, ano, ploška je vždy taková, jak se obe dotčená telesa na sobe rozplácnou. Jako když se rozplácnou...proste 2 telesa, nebo mluvící objekty...:)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
StepanPepan píše:
Slavek Krepelka píše:Jestli to Hatlik kdy skutečně odzkoušel a nefungovalo to, jenom to svědčí o jeho nedůslednosti při provedení pokusu. Nicméně velice pochybuji, že si necintá pentli.
Největší kecal a provokatér jsi tu TY, Slávo. Ty to víš moc dobře a baví tě to.
...asi by to chtělo nějakého rozhodčího....tak se toho laskavě ujímám...já karkulka :oops:

tak...hele stepane..a hatlíku...a slávku....prohlašuji se předsedou komise pro .... :shock: ....co jako jo...a co jako né.... :idea: /jsem etická komise /...provokovat se může...ale říci o někom, že je "kecal"tak to nééé....stepane...víš co je tohle.... :bad: ..ve starým Římu by tě hodili lvům....tak a máš to... a to že jsem tě jednou pochválil, neznamená, že můžeš cokoliv....a to platí pro všechny zde....a klidně si tu svoji roli obhájím...páč problému, o kterým se hádáte...nerozumím...takže si o mě můžete myslet a klidně i napsat co chcete....jinak pro slávka :good: ...vaše karkulka :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od StepanPepan »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:..ve starým Římu by tě hodili lvům..

Mě ne. Naopak, mnozí z Vás volnoenergetníků by byli určeni k sežrání, já se Vás snažím jako natvrdlé ovečky bloudící po pastvině zapadající do bahna udiveně bečící vyvést na pevnou půdu, jsem Váš zachránce a spasitel, ale ovečky se nechtějí nechat zachránit, rochní se v bahně a hledají kouzelný věčný trs trávy, který se zelená i v zimě a uživí sta a tisíce oveček, o kterém jednou v horečce vykřikoval starý bláznivý beran Kudrn předtím, než s pěnou u huby zahrabal naposled nohama ve vzduchu a vypustil duši.

Není Vám pomoci, ovce nebohé zabahněné, místo abyste se přidali ke stádu, které se snaží (ne moc dobře) hospodařit s tou travou, co opravdu má, místo abyste jim pomohli, plavete v bahně a ještě se hlavnímu stádu vysmíváte, ubožáci ušmudlaní, aniž jste sami cokoliv našli, a pak se, když se stádo nedívá, připlazíte bahnem na okraj pastviny a uždibujete jejich trávu, abyste nechcípli hlady.

Bůh Vám budiž milostiv a nápomocen, abyste na své beznadějné pouti nepošli... :(

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Mimo téma (offtopic)
StepanPepan píše:
martin11 píše:..ve starým Římu by tě hodili lvům..

Mě ne. Naopak, mnozí z Vás volnoenergetníků by byli určeni k sežrání, já se Vás snažím jako natvrdlé ovečky bloudící po pastvině zapadající do bahna udiveně bečící vyvést na pevnou půdu, jsem Váš zachránce a spasitel, ale ovečky se nechtějí nechat zachránit, rochní se v bahně a hledají kouzelný věčný trs trávy, který se zelená i v zimě a uživí sta a tisíce oveček, o kterém jednou v horečce vykřikoval starý bláznivý beran Kudrn předtím, než s pěnou u huby zahrabal naposled nohama ve vzduchu a vypustil duši.

Není Vám pomoci, ovce nebohé zabahněné, místo abyste se přidali ke stádu, které se snaží (ne moc dobře) hospodařit s tou travou, co opravdu má, místo abyste jim pomohli, plavete v bahně a ještě se hlavnímu stádu vysmíváte, ubožáci ušmudlaní, aniž jste sami cokoliv našli, a pak se, když se stádo nedívá, připlazíte bahnem na okraj pastviny a uždibujete jejich trávu, abyste nechcípli hlady.

Bůh Vám budiž milostiv a nápomocen, abyste na své beznadějné pouti nepošli... :(
... :lol: :lol: :lol: ... nemohl bys takto psát pořád ??? ... :good: (za styl) ... dík, už dlouho jsem se tak nepobavil ... :D ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Mimo téma (offtopic)
StepanPepan píše: ...Bůh Vám budiž milostiv a nápomocen, abyste na své beznadějné pouti nepošli... :(
:D Narodil sa ďalší spasiteľ... Alelujah :angel: :devil:

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
GRS
Stálý člen

kyneticky pohyb

Příspěvek od GRS »

Nerad hovorím do vetra.
Keď nemám čo k téme povedať, zdržím sa komentovania osobných pocitov a dojmov. Informačná hodnota týchto kometárov o pocitoch a dojmoch (ľudovo kecov) je nulová.

Na podobnom princípe bol udelený patent, záujemcovia si to môžu dohladať .

Iste mnohí z Vás narazili na youtube aj na praktickú demonštráciu. Bola postavená z lega, kvôli obmedzeniu trenia plávala na vodnej hladine, ale o to viac poučná. Plavidlo sa skutočne len za pomoci odstredivej sily z takto usporiadaných rotujúcich závaží vykonávalo pohyb. Možno tu odkaz už niekde je, ale chýbalo mi to tu.

Popis: zariadenie sa skladá z dvoch ramien. Jedno hlavné rameno, a jedno menšie rameno rotujúce na konci hlavného ramena. Aby sa zabránilo rotácii okolo vlastnej osi, zariadenie má umiestené ešte jedno kyvadlo s pohybom do opačného smeru. Obrázok prikladám. A teraz môžte zapleveliť vlákno čo vám hrdlo ráči.

Komentář: a pěkně zpátky ke kyvadlům, takže "jim" to moc dlouho nevydrželo - poo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

GRS
Stálý člen

pre tých čo nepochopili

Příspěvek od GRS »

Len zbežne som prešiel príspevky. Akosi mi uniká zmysel vašich sporov a snahy znehodnotiť moje príspevky. Je to kyvadlo, s tým nič neurobíte :). Akým spôsobom posuniete húpačku dopredu aby ste sa na nej rozhúpali? :roll:

Komentář: další shrnutí všech komentářů - poo.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hoši, hoši

Příspěvek od Ilem »

Jak vás tu čtu, jste mimo úplně všichni. Ta dráha funguje, Hatlík kecá, že to zkoušel, protože kdyby jo, musel by zjistit, že to funguje. A dokonce se to dá lehce vysvětlit Newtonovskou fyzikou a kolejnice mohou být stejně vzdálené od sebe. Celý vtip je v tom, že koule funguje jako setrvačník. V postatě se jedná o princip Joja. Energie setrvačníku je úměrná druhé mocnině otáček. Koule, která projela údolím do sebe naakumulovala víc energie, než koule, která jela po rovině. Podobný efekt by se dal dosáhnut při hodně dlouhých kolejích s různými rozestupy. Koule na kolejích s větším rozestupem dojede dál, protože se bude točit rychleji. Rozestup nesmí být příliš velký vzhledem k průměru koule, protože pak by se neúměrně zvyšovalo tření, a efekt by se neprojevil.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: pre tých čo nepochopili

GRS píše:Len zbežne som prešiel príspevky. Akosi mi uniká zmysel vašich sporov a snahy znehodnotiť moje príspevky. Je to kyvadlo, s tým nič neurobíte :). Akým spôsobom posuniete húpačku dopredu aby ste sa na nej rozhúpali? :roll:
Nazdar GRS,

Tak jo, dám Ti na to kyvadlo komentář.

Jde o naprosto jasnou záležitost a naprosto definitivně to pracuje jak to video ukazuje, bez jakéhokoliv klasického vnějšího pohonu, třeba pera, nebo parniho stroje atd. Děkuju Ti, že jsi to sem dal. +1 :good: Opravdu to souvisí s tou houpačkou. Také to souvisí s nelineárním nárůstem kinetické energie tělesa urychlovaného lineárním zdrojem energie, například rakety.

Ono to stačí jednou, aby se člověku něco takového povedlo, aby mu došlo, jak se věci mají. Mně se povedlo, ne tedy takovéto kyvadélko, ale mechanický (nezacyklovaný) aparát. nicméně aparát který mi vyhodil ložiskovou kouli několikrát za sebou na ten jeden cyklus do výše, odkud byla do aparátu (vybalancovaného) vložena. Kdybych se stím páral, zacyklovat to šlo, ale má cesta vedla dále a to, co jsem chtěl vědět jsem se dozvěděl.

Jakési takési houpačkové kyvadlo jsem také testoval, ale potvrdil jsem jenom to, že jsem to nedokázal. Tenhle člověk to dokázal a klobouk smekám. Je to moc pěkná práce.

Ahoj, Slávek. :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Hoši, hoši

Ilem píše:Jak vás tu čtu, jste mimo úplně všichni. Ta dráha funguje, Hatlík kecá, že to zkoušel, protože kdyby jo, musel by zjistit, že to funguje. A dokonce se to dá lehce vysvětlit Newtonovskou fyzikou a kolejnice mohou být stejně vzdálené od sebe. Celý vtip je v tom, že koule funguje jako setrvačník. V postatě se jedná o princip Joja. Energie setrvačníku je úměrná druhé mocnině otáček. Koule, která projela údolím do sebe naakumulovala víc energie, než koule, která jela po rovině. Podobný efekt by se dal dosáhnut při hodně dlouhých kolejích s různými rozestupy. Koule na kolejích s větším rozestupem dojede dál, protože se bude točit rychleji. Rozestup nesmí být příliš velký vzhledem k průměru koule, protože pak by se neúměrně zvyšovalo tření, a efekt by se neprojevil.
Nazdar Ileme.

Tak tohle jsem Ileme zkoušel a potvrdil jsem si, že to tak není. Možná že šlo o špatné pokusy, ale nepracovalo to. Podobně založené pokusy s "jojem" (velkým, železným) taky nepracovaly. Je to už pěkných pár let.

Ahoj, Slávek.

StepanPepan
Zasloužilý člen

Příspěvek od StepanPepan »

Ilem píše:Koule, která projela údolím do sebe naakumulovala víc energie, než koule, která jela po rovině.
Je tenhle výrok myšlen vážně? :shock:
Jak mohla nějakou energii naakumulovat, když jediný zdroj energie je ztráta výšky a koule vyjede zpátky do stejné výšky jako koule jedoucí rovně?

Komentář: kdyby to napsal někdo jiný, tak je to míněno jako otázka - poo.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Je to složitější, na rozbor celého pohybu by nestačilo několik stránek. Napsal jsem jen, v čem je zakopaný pes - v té druhé mocnině. Ale odpovím otázkou. Slyšel jsi někdy pojem gravitační prak? Běžně se používá. přitom podle stejné logiky by neměl fungovat. Družice se přibližuje stejným gravitačním polem, jako se vzdaluje. Přesto dostane větší rychlost. Ale to už plevelím, takže se omlouvám.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...pro Ilem +1 :good: a klidně pokračuj..../ třeba se i stepan poučí.../....např já se poučím mmmoooooccc rád...martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“