zdravím čtoucí. Tak jsem v sobotu 24. 9 2011
osobně na vlastní voči navštívil výrobce TOP TOPENÍ. / nejdříve pozor na sousedku, je asi agresivní

při zaparkování auta na jejím pozemku/
Sympatický majitel nás uvedl do " 13 komnaty" kotelny. pokud si představujete zaprášenou místnost tak ne....mormální kancelář vybavená vším potřebným. Byli zde již další 3 zákazníci, kteří asi měli možnost nahlédnout na rozběh "studeného " KČ / kavitačního čerpadla/. Majitel se omluvil, že musíme na další rozběh chvilku počkat, důvod zdržení jsem nepochopil. Jsouc vybaven znalostmi, kterak spočítat účinost tohoto stroje / den předem jsem se setkal s Gromitem

který využil všech svých pedagogických znalostí jak Karkulce

vysvětlit přepočet kW na kcal...karkulka

pochopila

/
Po krátkém přátelském rozhovoru s majitelem a skupinkou dalších návštěvníků, kdy jsme klady "záludné" otázky typu, kterak je např. čerpadlo utěsněno/ info jen ...že se používá to samé jako v atomových elektrárnách....výrobce nebyl prozrazen/ a třeba otázka, jaké má motor otáčky..../ majitel nevěděl

/
fotografování čehokoli povoleno.../ v podstatě nebylo fotit co/
kotelna majitele byla původně vybavena elektrokotlem DAKON a topný system "KAVITACE" je dolepen k původnímu systemu, čímž vznikla ta nepřehledná směs trubek a ventilů

....tato spleť dává zařízení jedinečnou patinu složitosti a důležitosti zařízení....vlastní kavitace má jen v podstatě 2 trubky ....vstup a výstup...na vstupu je oběhové čerpadlo a teploměr na výstupu teploměr a měřič množství průtoku / běžný měřič spotřeby teplé vody / ....system je vybaven 2 bojlery s výměníky a expanzí, která je samozřejmě nezbytná.....v okruhu čerpadla / na expanzi je tlakoměr a tlak zde 1 atm/ system 2 bojlerů jsem nepochopil, 1...ten vpravo asi 150l, ten v levo asi 250l. Na vstupu do KČ se vratky z bojlerových výměníků setkávají a jsou řízeny směšovacím ventilem nevím proč???....celá automatika je pravděpodobně řízena pouze 3 spínacími teploměry.
na vstupu do bojleru-ů a 1 na výstupu z levého / většího bojleru teploměry jsou na výměníkovém šneku. voda v bojlerech se pak používá na vlastní užitkovou a opět přes výměník na vlatní vytápění. Původní topný system/elektrokotel/ je pomocí ventilů odpojen, ale může být kdykoli / ihned /připojen./ což je dobré záložní řešení

výkon , výroba tepla je řízen otáčkami motoru...a tato regulace je pravděpodobně nevyužívána
....tak zařízení"vychladlo" takže majitel "cvakl" a motor s čerpadlem se rozjel....nyní "moje" měření / upozorňuji amaterské....teplota vstupní vody 25°c / vratka z bojleru/ výstup po asi 2 minutách 35°C po chvilce asi 3 minuty vratka 30°C výstup z KČ 47°C...
v rozrušení jsem se zapoměl podívat na množství protečené / ohřáté/ vody...což jsem záhy dohnal...protékalo"asi" 1l za vteřinu.
při dosažení teploty na vástupu na cca 49°C byla produkce ukončena...jelikož majitel má na přívodu k motoru měřidlo, zjistili jsme celkovou spotřebu elektřiny, kolegy , která se mnou byl počáteční stav půtoku a množství vody protečené, teplotu na vstupu a výstupu...v klidu u piva jsme posléze dopočítali COP....každý jsme počítali zvlášť.../ já podle Gromitova vzorce/
hlučnost soustrojí je , po zakrytování/ perfektne provedený odhlučňovací kryt/ velmi příjemná../ hlučnost odhaduji tak na 2 běžící ledničky.
Vlastní rotor nebyl k dispozici...pro vyfocení

....na dotaz zamrznutí a použití třeba Fridexu....odpověď ve fridexu se kavitace netvoří, zařízení je nepoužitelné, olej nezkoušeli, budou testovat vodu s lihem / což si myslím že je nesmysl protože kavitace není elektrická topná spirála

/... a na závěr...je jedno s kým jsem tam byl, ale ten člověk, znáte ho zde s Fora....TČ rozumí zná metodiku měření a v oboru se velmi dobře orientuje, takže na závěr...u piva jsme vypočítali COP asi 2 možná trochu více....ale za 5 minut provozu , a bez vlastních měřáků to je jen odhad....závěr....zařízení je funkční

jednoduché a bezúdržbové a evidentně
Okamžitě spoří nejméně 50% vstupní energie v elektřině.
Přiložené fotografie jsem pro Vás zhotovil ve 3D musíte mít červeno-modré brýle...pro lepší přehlednost uspořádání zařízení....kdo ví jak vypadá oběh. čerpadlo a další topenářská galanterie, tak se vyzná.....pro neználky nemá cenu dále popisovat, protože by to stejně nezapojili
...tak případné dotazy zde....zdraví martin11 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
... věřím, že se " TO " povede ......