K suterénu: Pokud Váš vakant alias protoel není klubkem vlnění a kmitů, to je má představa, tak jaké jsou jeho vnitřnosti? Musí býti nějaké vnitřní rozdílnosti jestliže se vně odlišují.
Diracovo moře: Jaké moře, když všude je jen kvarton a zas kvarton, jimiž se prodírají vakanty rozpadlých kvartonů? Asi bych potřeboval to moře znova blbovzdorně vysvětlit, nemám pocit, že jde o totéž co měl Dirac na mysli.
Entropie: Vašemu vysvětlení se dá těžko věřit. Jde o statististickou veličinu. V
mém rozpínajícím se vesmíru jde o proces nárustu stále hmotnějších gravitačních center stále více od sebe vzdálených. Je jedno jestli se nějakým výbuchem rozpadnou zpět na chaotickou plazmu, ta má mimochodem ve Vesmíru tvořit cca 70% viditelné hmoty. (Co na plazmu říká Vaše kvartovka?) Na vše je ve Vesmíru času dost.
Entropie je statistická veličina.
Je zajímavé, že se vyhýbáte měřítku v níž entropie probíhá nejvíce. A z kontextu textu je zřejmé, že právě to mám na mysli. Jde o svět vlastní hmoty, svět molekul.Zejména toto měřítko jsem měl na mysli, mluvil-li jsem o entropické smrti. Ještě jednou jde o lokální jevy. Hmota se nikdy nevzdá veškeré své energie. Tvrdě bojuje o to, aby se se nestala sterilními kvartony. Množina těchto jevů má pro existenci hmoty Vesmíru zásadní význam.
Termodynamika: Zase zaryté mlčení. Nemohu Vaši hypotézu si dát do přihrádky ,,ano,, stále je mezi ,,ano,, a ,,ne,,. Což je můj problém. Pokud nebude Vaše hypotéza a budoucí teorie umět termydynamické jevy vysvětlit, tak se pro mně těžko kdy dostane mezi ,,ano,,
Patra-suterén, přízemí, nadzemí: V textu píšete, že částice, VAKANTIvyčnívají ze suterénu do přízemí. JAK, KDYŽ OKOLO NICH V PROSTORU JE VŠUDE SAMÝ KVARTON? JEDINÝ ZPŮSOB JAK PŘEJÍT O PATRO VÝŠE JE ZMĚNIT MĚŘÍTKO. TO OVŠEM PŘINESE JEN OPTICKÝ EFEKT, NA PODSTATĚ VĚCI SE NIC NEMĚNÍ. Vše se stále odehrává ve stejném suterénu.
Teď vložka: //Jak vysvětlujete ve Vaší teorii teplotu?// V teorii kvartonů nijak. Teplota atomových struktur je nadstavbou, aplikací elementární fyziky vakua o jejíž výklad se snaží "moje" kvartonová fyzika. Aplikované fyziky se teorie kvartonů nedotýká; pohybuje se o jedno "patro světa níž. To je Vaše odpověď, když jsem se ptal na teplotu. Z této odpovědi lze vyvodit pouze to, že si ze mně děláte srandu. Vaše hypotéza nevlastní žádné matrjošky. Mimo jednu nač se ptám, co jsou ty protoely zač. Jedině u nich lze tušit ještě jemnější měřítko.
Nakonec jsem Vás přinutil připustit, že i vakuum má svou teplotu a energii. Takže teplota se týká nakonec všech druhů hmoty včetně kvartonového vakua. Z textů, které se mi podařilo nalézt a přečíst se vše odehrává v jediném měřítku, měřítku kvartonů včetně jejich exitací. Proto není jiného pro vysvětlení teploty než v tomto měřítku. Ale nečetl jsem vše. Měl bych na Vás dvě přání: 1.Nemohl byste mi poslat mejlem souvislý text. 2. Nemohl byste mi přidat recept jak domorodci ve vaších krásných horách léčí průdušky a nachlazení. Třeba máte príma domácí recept. Ovšem něco levnějšího.I když mám pocit, že tam u Vás jsou všichni zdraví.
Děkuji. Příště to bude o Casimírovu jevu, protože jakési vlnění ve vakuu přece jen je. JSCH