//Musí býti nějaké vnitřní rozdílnosti jestliže se vně odlišují. // To samé v bleděmodrém: možná protoelům (p) chybí "slepé střevo" já opravdu nevím. jen vím, že se liší ve vnějším hmotném působení. Podívejte se, elementární částice jsou známé už nejméně 3/4 století. Víte v čem se uvnitř liší např. elektrony, miony a protony, nebo také neutrina? O protoelech zatím vím jen to, že (n) je asi o 2,6 MeV/c2 hmotnější než (p) a naopak (p) má dalekodosahovou schopnost polarizace kvartonů, která protoelu(n) chybí. To je zatím vše a pro moji hypotézu a konstrukci elememtárníc částic to postačí.
//Diracovo moře: Jaké moře, když všude je jen kvarton a zas kvarton, jimiž se prodírají vakanty rozpadlých kvartonů?// Výraz Diracovo "moře" je básnická licence pro vyjádření něčeho "nekonečného" a stejnorodého. Podobně se někdy přeneseně užívá i ve vztahu k vzdušnému obalu Země. Jen malé upřesnění: vakanty se neprodírají, ony jsou svým hm. pole "taženy".
Mojí představě o entropii vesmíru nemusíte věřit; není to moje "parketa" říkám jen to o co občas zavadím.
//(Co na plazmu říká Vaše kvartovka?)// Vůbec nic a není to její chyba. Už několikrát jsem tady psal, že kvartonová hypotéza je protofyzikou, t.j. fyzikou fyzikálního vakua 1. suterénu a elementárních částic. Také jsem napsal, že veškerá fyzikální nadstavba, t.j. fyzika atomového obalu, atomového jádra, aerodynamika, hydrodynamika, termodynamika , celá fyzika pevné fáze, jakož i optika, akustika, fyzikální chemie, ale i astrofyzika, astronomie a "nebeská" mechanika, možná i astrologie

//Hmota se nikdy nevzdá veškeré své energie.// Pokud pod pojmem 'hmota' myslíte hmotnost, pak si trochu nerozumíme. Veškeré 'chování' hm. objektů ve vesmíru nás přesvědčuje, že s "nadšením" vyhledávají nějakou formu fyzikální vazby a s ní se zbavit své vnější hmotnosti. Já tomu říkám "ženský princip vesmíru". Cílem všech hm. objektů, od kvartonů až po hnízda galaxií, je "zoufalá" snaha zbavit se formou vazby své vnější hmotnosti. Čím je snaha elektronů o obsazování nejnižších orbitů v atomech, co je slučování atomů a molekul ve větší celky, co jsou planety, hvězdné soustavy, galaxie? Všechno je to "snaha" o vnější bezhmotnost! Jak říkám: ženský princip vládne vesmíru.
//Nakonec jsem Vás přinutil připustit, že i vakuum má svou teplotu a energii.// Vakuum má svou teplotu prostřednictvím hm. objektů v něm. Teplota je neuspořádaný pohyb fyzikální nadstavby, t.j. atomů a molekul.
Pokud je tento pohyb uspořádaný, tak je to oblast mechanického pohybu; proudění, tečení, mech. pohyb pevných těles. Máte-li na mysli vlastní mikropohyb kvartonů, vůči subkvartonovému nespojitému prostředí, tak to je 2. suterén. Čili o "teplotě" (t.j.neuspořádaném mikropohybu kvartonů), fyzice 2. suterénu nevím zhola nic. A ani mi to nevadí; já se pohybuji o patro výš.
// Nemohl byste mi přidat recept jak domorodci ve vaších krásných horách léčí průdušky a nachlazení. Třeba máte príma domácí recept. Ovšem něco levnějšího.I když mám pocit, že tam u Vás jsou všichni zdraví.//
Bohužel, já jsem až nehorázně zdravý, takže o průduškách nevím, že je mám a nachlazení, jednou za zimu, "léčím" vypocením. Většinu života trávím nahoře na zahradě, v tělocvičně a u PC a TV. Velice nudný život!
Na Casimirův jev nemám vyhraněný názor anšto neuznávám existenci virtuálů. Máte to se mnou těžký. Ale, pane Schneidere, nikdy si z Vás nedělám srandu, jak mi občas podsouváte. Poněkud rozvernější formulace odpovědí jsou jen výrazem mé radosti ze života. Jiný k tomu potřebuje Angloaraba ve stáji, jachtu na Jadranu a dvě prsatý holky jako přílohu. Tož tak. JKzJ