Ahoj Hanko,
dobře žes to napsala. Možná si aspoň vysvětlíme pár věcí. Především je velký omyl mě spojovat s nějakým "vůdcem."
Swartzemberga jsem volil při volbě prezidenta jako menší zlo. Mým kandidátem podle mého gusta by byl Sokol, nebo
Švejnar. A to už při volbě předešlé, kterou vyhrál nakonec Klaus. A jsem přesvědčen, že by v Čechách bylo lépe a slušněji,
kdyby prezidentem byl některý z těch dvou.
Slovo "vúdce" nemám vúbec rád a spojuju si ho nejspíš s "Velkým Ádou" a teď "Velkým Vladimírem",
který úspěšně přebírá jeho metody. Vím, že to nechceš vidět, ale s tím já nic nenadělám.
hanka píše: Nenávidíš Rusy kvůli tomu, co před spoustou let provedli vůdci bývalého Sovětského svazu – vždyť je to už dávno všechno jinak!
No právě, že není. Ono je to totiž úplně to samý. Prostě Rus chce území druhého státu a tam poroučet. teď jako tenkrát.Toť vše.
Sankce:
Jestli se o to aspoň trochu zajímáš, měla bys vědět, že sankce byly vyhlášeny tak, aby co nejmíň zasáhly obyčejné lidi, ale naopak "věrchušku" kolem Putina. Potom banky a podniky oligarchů, blízkých Putinovi.
Sankce jsou jedinou metodou, jak může civilizovaný svět zatlačit na Putina, aby přestal válčit na Ukrajině.
Podle mého názoru se normální lidé v názoru na ukrajinské dění můžou lišit v zásadě podle úhlu pohledu.
1)
vžiju se do situace lidí na východě, kteří už mají všeho dost (i bývalého zkorumpovaného režimu) a chtějí změnu
a protože jsou zpracovávání už několik let ruskou televizí - jinou tam na východě nemají, přiklánějí se k Rusku.
I tak ale většina z nich chce nezávislost na Kievu, ale připojení k Rusku nikoli
2)
vžiju se do situace lidí v Kievě a zbytku Ukrajiny, kterým chce Rus sebrat kus země. Už jim sebral Krym - vojensky.
A dále dobývá vojensky další území Ukrajiny. Rus potřebuje dojít na Krym suchou nohou a to znamená odříznout Ukrajinu od moře! (podívej se na mapu) to se ukrajinské vládě nemůže líbit.
3)
že znám mnohaletý plán Putina - kterým se on vůbec netají - na obnovu SSSR. A pak si dokážu dát dohromady dění za několik posledních let - invazi v Gruzii, tlak na Moldavii, ale především dlouhotrvající tlak na Ukrajinu. Tu si připravuje už léta jako pavouk svoji oběť. Už před cca deseti to vrcholilo otrávením Juščenka, který nakonec přežil, ale s následky a pak se stal prezidentem.
No a tyhle tři základní úhly pohledu je podle mě třeba v zít v úvahu a potom teprve udělat závěr.
zdravím, milda