Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

motor_bike

Příspěvek od chiq »

Moc pekné povzbudenie :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

pro Trooper

Příspěvek od martin11 »

soukromý vzkaz od MARTIN11...velmi jsem se včera večer snažil Vám vyhovět...poslal jsem video na soukromou schránku...myslim že místo kritiky JiMi ho by bylo lepší číst vlastní poštu....zdraví Martin11....budete-li mít dotazy k zobrazovači siločar můžete i soukromě...rád pomohu....toto bohužel píšu veřejně...protože Vaše pošta je v 15. 05 tedy téměř po 24 hodinách nepřečtená :cry:

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Zobrazovač siločar mag. pole

Příspěvek od adam.benda »

Skvělá práce Martine, díky za dárek :) , přirozeně máš bod i odemne. :good:

tbest
Zasloužilý člen

Re: ZOBRAZENÍ SILOČAR MAGNETŮ

Příspěvek od tbest »

Dobrá práce. :good:

adam.benda
Zasloužilý člen

PC vizualizér magnetickžch polí

Já už pomalu dokončuju ten program pro vykreslování magnetických polí, dá se říct, že už jen nějaké kosmetické úpravy...
Chtěl bych se vám pochlubit malou ukázkou. Na obrázku je průřez dvěma cívkama. Program spočítá jak tvar (resp. směr) siločar, tak i intenzitu pole v libovolném bodě...
Cívky si lze vymyslet jakéhokoliv tvaru, lze zadat libovolný proud, který jimi protéká... Permanentní magnet přímo zadat do programu nejde (to už je extrémně problematický), ale pole cívky vypadá za určitých okolností velice podobně jako pole magnetu, takže pak lze bez problému brát cívky s tím, že jsou to vlastně magnety...

Vím, že podobné programy už jsou ke stažení, ale chtěl jsem si udělat vlastní.. ..nejenom, že si ho udělám přesně dle gusta :D , ale i se na tom člověk docela dost naučí...

tbest
Zasloužilý člen

Re: Rekonstrukce klíčového experimentu Omegy

Příspěvek od tbest »

adam.benda píše:Tak jsem se pokusil, zrekonstruovat experiment, který mi kdysi potvrdil Omegu.. Jsem trochu zklamán, mám tady šílený tření, které být v určitých částech mechanizmu moc nesmí... Nezměřil jsem tedy žádné energetické bilance, ale můžete se podívat na video, co umí tvarování mag. pole Permalloyem :D a jak by vlastně vypadal "silově aktivační" děj v Omeze.
Zdravím Adame.
Ten princip je dobrý. Než ale vymýšlet mechanické převody na otáčení statoru, což takhle použít elmagnet, třeba ze stykače?
Viz. např.: http://peswiki.com/index.php/OS:MPMM:Variant:Harvey
video:
Už by to nebyl čistokrevný MM, ale musím přiznat, že motory typu Adams aj. jsou na roztočení jednodušší.

ma311
Nový člen

Co toto

Příspěvek od ma311 »

A co takato varianta usporiadania a tvarov magnetov. Mohlo by to fungovat, ak nie tak preco.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...PREČO..

Příspěvek od martin11 »

...jelikož se již považuji za " magnetáře " tak reaguji....
1...co jsou ty modré trojúhelníčky na " rotoru " ?????
2.co jsou ty šipky...černé a červené...???? jako siločáry ???? :oops:
doporučení...když se NÁHODOU pdaří sehnat magnet trojúhelníkového tvaru.o čemž pochybuji, ale nic není nemožné.....tak si sestroj jednoduchý zobrazovač magnetických čar...viz MAG.MOTORY...adam benda....a potom už nikdo nemusí nic vysvětlovat...prosím o odpověď na moje otázky....Martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Co toto

Příspěvek od Aquarius1 »

ma311 píše:A co takato varianta usporiadania a tvarov magnetov. Mohlo by to fungovat, ak nie tak preco.
Podle mne dojde k takzvanému uzamčení a nehne se to,pokud by se to mělo hýbat musí dojít k nerovnováze mezi rotorem a statorem.osobně vyzkoušeno jen s rozdílem že jsem použil válcové magnety.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Návštěvník

Re: ...PREČO..

Příspěvek od Návštěvník »

Tomartin11
1...co jsou ty modré trojúhelníčky na " rotoru " ?????
Jeden pol magnetu (opacny pol magnetu nie je zobrazeny alebo je vsadeny do rotora)

2.co jsou ty šipky...černé a červené...????
(Iba tak znazorňujú príťažlivú a odpudivú silu)

Mate skusenosti a myslim ze je dobre predtym ako sa pokusim nieco zlozit o tom pokecat s odbornikmi. Vsetky informacie maju svoju cenu aj tie zle.
Je to iba načrtok a počet a rozmiestnenie magnetov nie je definitivne, ale tvar a princip by mali byt. Aspon tak si predstavujem, ze by to mohlo fungovat.

Návštěvník

Re: Co toto

Příspěvek od Návštěvník »

Aquarius1 píše:
ma311 píše:A co takato varianta usporiadania a tvarov magnetov. Mohlo by to fungovat, ak nie tak preco.
Podle mne dojde k takzvanému uzamčení a nehne se to,pokud by se to mělo hýbat musí dojít k nerovnováze mezi rotorem a statorem.osobně vyzkoušeno jen s rozdílem že jsem použil válcové magnety.
Samozrejme počiatočnú energiu tomu dám. Trojuholnikový tvar som dal tomu preto a teraz neviem ci nenapisem blbost aby som sa co najviac vyhol nulovemu bodu? Asi si to budete musieť prelozit do svojho odborneho jazyka.

adam.benda
Zasloužilý člen

Trojúhelníkové magnety

Kolegové mají recht, myslím, že se to ani nehne.. Je potřeba, dívat se na magnetické pole skrz siločáry, jak naznačil martin11 ... není to o dvou pólech, které se přitahují/odpuzují... Je to složitější.. (resp.: pro vývoj mag. motorů to absolutně nestačí). Máš-li zájem o magnetické motory, rádi tě přivítáme ve zmíném vláknu
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=442

adam.benda
Zasloužilý člen

Pohled na věc

Anonymous píše:Samozrejme počiatočnú energiu tomu dám. Trojuholnikový tvar som dal tomu preto a teraz neviem ci nenapisem blbost aby som sa co najviac vyhol nulovemu bodu? Asi si to budete musieť prelozit do svojho odborneho jazyka.
Ono o tvar magnetu ani tolik nejde... I když, kdyby se povedlo vyrobit takhle zvláštní trojúhelníkový magnet, pole by bylo pravděpodobně dost zvláštní... Ale chce to, vycházet z orientace siločar a bohužel i z intenzit pole...

Můžu se pokusit, vykreslit siločáry takového magnetu ve svém novém PC simulátoru..

...On by totiž tenhle trojúhelníkový magnet mohl mít velice vhodné siločáry pro magnetický motor...... ...možná.... ..pokud by se taky podařilo, ho vyrobit..

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: Rekonstrukce klíčového experimentu Omegy

tbest píše:Zdravím Adame.
Ten princip je dobrý. Než ale vymýšlet mechanické převody na otáčení statoru, což takhle použít elmagnet, třeba ze stykače?
Viz. např.: http://peswiki.com/index.php/OS:MPMM:Variant:Harvey
video:
Už by to nebyl čistokrevný MM, ale musím přiznat, že motory typu Adams aj. jsou na roztočení jednodušší.
Ahoj, to víš, taky jsem na to už myslel.. Chtěl jsem dělat pokudmožno co nejmíň transformací energií.. zkrátka mechanickou práci nakrmit mechanickou prací a ne elektrickou... Kvůli ztrátám. Ale třeba by to problém nebyl.. Ten natáčecí mechanizmus je dost citlivej na ztráty.. ..proto jsem moc nechtěl transformovat..
Jinak buzené nebo nějak "zvenčí" ovládané/energeticky dopované motory jsou dobré.. chtěl bych se do nich někdy v budoucnu pustit... To CéÓóPééčko z toho nějak vyrazit musíme.. ..jakkoliv :pivko:

adam.benda
Zasloužilý člen

Simulátor: Magnet z cívky

Právě jsem přišel na to, jak v mém simulátoru udělat poměrně přesný magnet. Absolutně bez problému. (Nebylo to tedy nic těžkého..) Takže ta možnost tu je :hip:

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“