... "a nejhorší jsou trpaslíci" ... tedy takzvaní "trollové" ... viz Karban a jeho další nicky, vzniklé okamžitě po zabanování toho předchozího ... ...poota píše:Dejme tomu že někdo docílí až trvalého banu a přihlásí se pod novým nickem.
... další podobný modelový případ je potom ten, který zde vznikl po zabanování Ceskymo ...... půl dne po banu byl ze stejné IP vytvořen nový nick Ceskymo1 a pomocí něhož byly odeslány dva příspěvky, z nich jeden byl "štvavý / urážející" ... neřešil jsem tehdy (a neřeším ani nyní) zda to byla ona či nikoliv, jelikož klidně to mohla být i cílená účelová provokace, kdy po dohodě s rodinným příslušníkem tento založí nový nick (klidně aj ze stejného počítače pod stejnou IP) a odešle nové příspěvky, čímž by potom nedošlo k rozporu se stávajícími pravidly FuP ...... nový dotyčný by následně mohl použít naprosto stejnou argumentaci jako kdys Děda Slavík, "že je to jeho švagr, který s ním bydlí ve stejném domě" (kdy následně "některými" účastníky došlo k rozpoutání diskuze, při níž se mi vybavil podpis admina jednoho programátorského fóra ve znění: "My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné" ... ... tehdy jsem poprvé zauvažoval, zda-li mám zapotřebí věnovat svůj čas někomu, kdo o to/mi za to nestojí) ...... velmi často se totiž stává, že "čerstvě zabanovaní" mají tendenci ban obejít, namísto toho, aby se to v klidu pokusili vyřešit se samotným moderátorem, který jim omezil přístup, popř. s jeho jeho nadřízeným ... v případě provinění totiž k vyřešení často stačí závazný příslib uživatele, že to již více nebude opakovat ...
(pozn: ... někteří jedinci totiž omezením přístupu svého avatara snášejí velmi těžce, pomalu stejně, jako by se jednalo o skutečnou smrt, ihned vytahují "právo na svobodu slova", přirovnávají postup k "totalitnímu režimu", moderátora pak osočují, že trpí "božským komplexem", atd.) ...... z toho důvodu se na většině fór používají ještě další prostředky k zamezení přístupu a v případě obejití banu se dotyčnému uživateli původní ban prodlužuje na podstatně delší dobu, aby se dostatečně "uklidnil" ... jinak totiž hrozí, že se kolem toho strhne diskuze, která členy administrativy bude stát hromadu bezúčelně stráveného času, jelikož dotčení ve většině případů stejně budou i nadále přesvědčeni, že jim bylo neprávem ublíženo ...... ze stejného důvodu se osvědčeně praktikuje i to, že "činnost a rozhodnutí moderátora se veřejně nekritizují", jelikož to přináší nachlup stejné problémy, protože stačí několik dalších uživatelů, kteří mají na moderátora "pifku", a vznikne z toho "povstání na vsi" ... (kdy mnohdy jim přitom na zabanovaném účastníkovi vlastně ani nezáleží, ale zkrátka jen využijí nastalé situace, přestože si na moderátora mohli u jeho nadřízeného beztrestně stěžovat již dávno) ...
... toť několiko málo mých poznatků z praxe, především z doby před cca 15 lety, kdy po dobu několika měsíců jsa byl upoután na lůžko, jsem se ve "volném čase" živil i jako jako jeden mnoha moderátorů velkého zahraničního všeobecného diskuzního fóra, se neskutečnou spoustou různých tématických vláken i místností, kam denně přicházeli diskutovat až desítky tisíc lidí ...... což byl naprosto neskutečnej šrumec ...
... ... Anri ...