Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Proč magnetické motory nefungují

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: ..pro Buky...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

buky píše: Jo, je to nesmysl, protože zákon zachování energie, jasně ŕíká že v uzavřené soustavě ( napr. MM), kolik jsi energie do daného zaŕízení vložil, tolik s neho i dostaneš, víc ani "ň" :D
Ted jeste aby nekdo postavil nejaky ten uzavreny system. Zatim jsem zadny nikdy ve skutecnosti nevidel i kdyz jsem o nich slysel. Rozkosne doporucuji vsem VE vyzkumnikum a kutilum se na tento problem soustredit a ortodoxni vede tak velice pomoci. Az se nekomu podari ho stvorit, bude mit UFO.

Pro ty pomalejsi mezi nami, co si rikaji skeptici:

Vylouceni gravitace ze systemu musi nutne zpusobit antigravitaci.

S veselym pozdravem, Slavek :devil: :laugh: :jump: :bye:

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

Slavek Krepelka píše:
buky píše: Jo, je to nesmysl, protože zákon zachování energie, jasně ŕíká že v uzavřené soustavě ( napr. MM), kolik jsi energie do daného zaŕízení vložil, tolik s neho i dostaneš, víc ani "ň" :D
Ted jeste aby nekdo postavil nejaky ten uzavreny system. Zatim jsem zadny nikdy ve skutecnosti nevidel i kdyz jsem o nich slysel. Rozkosne doporucuji vsem VE vyzkumnikum a kutilum se na tento problem soustredit a ortodoxni vede tak velice pomoci. Az se nekomu podari ho stvorit, bude mit UFO.

Když se ti v izolované fyzikálni soustavě podaří najít sílu navíc, tak se oplatí s MM pohrát.

V detailu se skrývá ďábel :devil:

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování

Příspěvek od buky »

buky píše:
Slavek Krepelka píše:

Když se ti v izolované fyzikálni soustavě podaří najít sílu navíc, tak se oplatí s MM pohrát.

Ospravedlňuju se, někdy píšu rychleji než myslím :D

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pár myšlenek

Příspěvek od Merlin »

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár myšlenek

Příspěvek od Waldes »

Máš bodík za to odo mňa. :good: :good: :good:

Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
wolf234
Starší člen
Dostal: 9 poděkování

dalši mm do zbierky

Příspěvek od wolf234 »

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: dalši mm do zbierky

Příspěvek od lajos »

Se mi tam nějak nic neobjevuje

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: dalši mm do zbierky

Příspěvek od jeff »

Mimo téma (offtopic)
Lajoši, trvá to trochu déle, musíš vydržať! :lol:

Jeff

Vivan
Nový člen

Môže to fungovať.

Příspěvek od Vivan »

Mimo téma (offtopic)
Magnetické motory môžu fungovať, ak sa prepoja s "destabilizátorom", teda
musí byť zabezpečené aby potom čo zariadenie zastane v stabilizovanom bode
túto stabilitu niečo narušilo-napr. veterné krídlo je ideálne.

Destabilizátor tiež môže spôsobiť, že k zastaveniu nedojde vôbec,
alebo len občas, a potom sa to zase rozbehne.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Môže to fungovať.

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Vivan píše:Magnetické motory môžu fungovať, ak sa prepoja s "destabilizátorom", teda
musí byť zabezpečené aby potom čo zariadenie zastane v stabilizovanom bode
túto stabilitu niečo narušilo-napr. veterné krídlo je ideálne.

Destabilizátor tiež môže spôsobiť, že k zastaveniu nedojde vôbec,
alebo len občas, a potom sa to zase rozbehne.
...třeba parní stroj....nebo motůrek s diodou.....že mě to nenapadlo....zítra to probereme u Jeffa....po svijanským určitě "NĚCO" vymyslíme.... :jump: karkulka :oops: červená

... věřím, že se " TO " povede ......
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

takovou věc

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
s destabilizací dával nedávno bývalý aNONymus Dr Onte. Není liš pravda ??
A točilo se to jako blázen. :shock:
Bylo tam na válcové ploše véčko z magnetů a zdvihátko .
Kde ono to jenom je :ethink:
cca 2- 3 dny dozadu.

:bye:
K.
++ Vivan ;)

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: takovou věc

Příspěvek od aNONym »

Mimo téma (offtopic)
1220 píše:s destabilizací dával nedávno bývalý aNONymus Dr Onte. Není liš pravda ??
Neníliš. :D Non

Dával to sem Petr1 a je to tady: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5994#75994 . 8)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

:)

Příspěvek od PeTr1 »

Mimo téma (offtopic)
ne ne non ale PeTr1 ;)

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: :)

Příspěvek od aNONym »

Mimo téma (offtopic)
PeTr1 píše:ne ne non ale PeTr1 ;)
Na základě toho, co napsal Sano. ;) Non

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5989#75989

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
misoi75
Nový člen

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od misoi75 »

Mimo téma (offtopic)
toto som prave nasiel na nete..cize mozno vo fyzike niesu az take prevdive "poucky".. :hip:

Vstante, prichádzajú sudcovia Ústavného súdu.

· Otváram konanie pred Ústavným súdom Slovenskej republiky v Košiciach, v kauze: Občan Alexander Járay - verzus Slovenská republika.

· Súčasne konštatujem, že zo strany navrhovateľa, prítomný je navrhovateľ, Alexander Járay, ako svedok, pán Imrich Horváth z obce Čaňa pri Košiciach, ako aj JUDr. Ján Holécy právny zástupca navrhovateľa pred ústavným súdom.

· Ďalej konštatujem, že za stranu odporcu sú prítomný Minister školstva SR, predseda Akadémie Vied SR a riaditeľ Fyzikálneho Ústavu. Na základe uvedených faktov dochádzam k záveru, že podmienky na konanie pred ústavným súdom vo veci: Občan Alexander Járay - verzus Slovenská republika, sú splnené a tak súdne konanie pred Ústavným Súdom SR môže začať.

· Navrhovateľ podal ústavou predpísanou formou podnet na konanie vo veci porušenia ústavného práva občanov SR, v ktorom sa konštatuje, že: Na školách a univerzitách SR sa v rozpore s ústavným právom občanov SR na vzdelanie (v rozpore s ich právom na poznávanie objektívnej pravdy o javoch a zákonitostiach materiálnej prírody) šíria matematické a fyzikálne nezmysly, ktoré v prípade stanovenia veľkosti dostredivej sily, pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici kulminujú, nakoľko objektívna realita overovaná v každodennej praxi líši sa s tou, ktorá sa vyučuje na školách a univerzitách SR až o 50%.

· Navrhovateľ žiada Ústavný súd, aby po zvážení predložených argumentov, svojim rozhodnutím zakázal vyučovať na školách a univerzitách veľkosť dostredivej sily pri rovnomernom pohybe po kružnici o hodnote F = m.v2/R, lebo je to horibilný blud a aby tento blud bol nahradený pravdivou hodnotou dostredivej sily o hodnote F = v2/2R.

· Teraz žiadam pána Alexandera JÁRAYa, aby on svojimi vlastnými slovami a argumentmi vysvetlil senátu Ústavného súdu SR predmet jeho podania.

· Fyzici pri stanovení veľkosti dostredivého zrýchlenia, presnejšie dostredivej sily, ktorá podľa nich údajne vzniká pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici, ignorujú najdôležitejší Newtonov zákon pohybu a to zákon "akcie a reakcie". Ten hovorí, že neexistuje pojem sila, ale iba pojem silová interakcia medzi telesami, pričom na impulz sily akcie, vzniká ako reakcia vždy rovnako veľká, ale opačne orientovaná, opačne pôsobiaca sila reakcie.

· Z toho potom jednoznačne plynie záver, že tlak nameraný medzi telesami pri rovnomernom pohybe po kružnici, je svojou veľkosťou súčtom tlaku dvoch opačne orientovaných síl. Preto z tlaku medzi telesami vieme bez problémov určiť veľkosť dvoch interagujúcih síl.

· Polovica výsledného tlaku (polovica veľkosti súčtového zrýchlenia) prezentuje reálnu hodnotu jednej z interagujúcich síl pri silovej interakcii medzi telesami pohybujúcimi sa rovnomernou rýchlosťou po kružnici.

· Fyzikmi odvodená veľkosť údajne dostredivého tlaku (dostredivej sily) ignoruje existenciu sily odstredivej, ako reakčnej sily na silu dostredivú, čo je v rozpore nielen z tretím Newtonovým zákonom pohybu, ale aj s ústavným právom občanov SR na vzdelanie, na poznanie experimentom overenej pravdy.

· No a to sa musí zmeniť už aj preto, že experimentálna, každodenná prax dokazuje (hlavne pri odstredivých čerpadlách) že odstredivá sila rotujúceho čerpadla má hodnotu F = m.v2/2R.

· Ďakujem Vám pán JÁRAY za úvodné slovo a môžete si sadnúť

· Teraz sa pýtam Ministra školstva SR, aby na dané argumenty pána Alexandera JÁRAYa reagoval.

· Ja som politický nominant a moje pôsobenie v rezorte školstva je obmedzené na štyri roky, takže ja nemôžem podať k danej téme fundované argumenty na obhajobu učebných osnov vydaných ministerstvom školstva SR.

· Ja si ale nedovolím neuviesť tú skutočnosť, že pán JÁRAY, bol označený hádam štyrmi rôznymi kolektívmi súdnych znalcov z odboru psychiatrie za duševne veľmi chorého človeka, ktorý hlása vedecké bludy a tak ma zaráža, že napriek tejto skutočnosti jeho argumentmi sa zaoberá Ústavný súd SR. Viac neviem a ani nechcem k téme dodať.

· Pán minister spomenuli ste, že pán JÁRAY hlása vedecké bludy, teda viac vedeckých bludov, mohli by ste byť konkrétny a uviesť aspoň jeden vedecký blud, ktorý podľa vás pán Járay hlása.

· Nie som do jeho vedeckých bludov zasvätený, tak že neviem momentálne uviesť ani jeden.

· Pán minister podľa vás v rotujúcom, odstredivom čerpadle vzniká odstredivá sila o hodnote F = m.v2/R?

· Keďže sa to vyučuje na školách a univerzitách celého sveta, tak je to určite pravda. Predsa nie je možné, aby sa všetci učitelia matematiky a fyziky na svete mýlii, iba pán JÁRAY nie. To dáva logika.

· Pán minister, vy ste si veľkosť odstredivej sily v rotujúcom čerpadle už niekedy experimentálne overil.

· Nie, lebo ja nevidím žiadny dôvod spochybňovať výroky učiteľov fyziky.

· Pán minister už k vám nemám žiadne ďalšie otázky, ak chcete odísť tak môžete.

· Pán predseda Akadémie Vied. Ako viem pán Járay Vám osobne zaslal elaborát, ktorý sa podrobne zaoberal mylnosťou výkladu a mylnosťou matematického opisu dostredivej sily pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici, pričom ten elaborát obsahoval aj reálny spôsob opisu dostredivej sily. Prečo ste naň nijakým spôsobom nezareagovali.

· Nechcel som sa zosmiešniť komunikáciou s duševne chorým človekom, ktorý hlása vedecké bludy a na viac, znevažuje drobnú a mravenčiu prácu vedeckého kolektívu SAV.

· Predpokladám správne, že ani vy neviete uviesť aspoň jeden vedecký blud pána Járaya.

· Správne predpokladáte, kto by sa jeho bludmi zaoberal.

· Ako môžete vedieť, že pán Járay hlása vedecké bludy, keď ani ich nepoznáte.

· Ja čítam noviny, počúvam rádio, sledujem televíziu i prostých ľudí, no a hlavne mojich vedeckých kolegov, ktorí jednoznačne konštatujú, že pán JÁRAY hlása vedecké bludy a že skutočne je duševne chorým človekom. Tieto reči mi úplne stačia na to aby som sa jarayovmi bludmi nezaoberal.

· Pán predseda Akadémie vied, vy ste si veľkosť odstredivej sily v rotujúcom čerpadle už niekedy experimentálne overil.

· Pokiaľ to bude žiadať pán JÁRAY, tak to nikdy neurobím, s duševne chorým sa SAV baviť nebude.

· To je z mojej strany všetko. Môžete si sadnúť, či odísť.

· Pán predseda Fyzikálneho Ústavu. Ak je pohyb po kružnici označený za pohyb rovnomerný, ako môže na teleso pohybujúce sa rovnomerne, rovnomernou rýchlosťou po kružnici pôsobiť zrýchlenie, ktoré ale nevyvoláva žiadne zrýchlenie. Nie je v tom nejaký filozofický rozpor. Pozná fyzika pojem nezrýchľujúceho zrýchlenia (soľ bez slanej chuti) ? A ak áno popíšte ho nám.

· Vami naznačený problém nemôžem vysvetliť ani popísať, lebo k pochopeniu danej problematiky nestačí ani viacročný pobyt na univerzite. V podstate ide o to že dostredivé zrýchlenie pôsobí na veľmi malej dráhe za veľmi malý časový interval, ktorý rieši fyzika pomocou aparátu diferenciálnej matematiky a ten nie je známi širokej laickej verejnosti.

· Ako konkrétne malý je ten časový interval a tá dráha, ktorú ste spomínali.

· Nekonečne malý.

· O akú hudnotu sa líši nekonečne malá matematická hodnota od hodnoty nulovej?

· O takú hodnotu, ktorá tvorí rozdiel medzi číslom 0 (nula) a číslom 0,0000000000000... nuly až do nekonečna, čiže nikdy iné číslo než nula.

· Pán predseda FÚ SAV, vy ste si veľkosť odstredivej sily v rotujúcom čerpadle už niekedy experimentálne overil?

· Výsledky diferenciálnej matematiky aplikované na opis veľkosti dostredivého zrýchlenia pri rovnomernom pohybe telesa po kružnici, mi nedávajú žiaden dôvod spochybňovať závery súčasnej fyziky. Preto nevidím žiadny dôvod preverovať výplody duševne chorého človeka, ktorý svoje bludy považuje za vedecké argumenty.

· Samozrejme že ani Vy nedokážete uviesť aspoň jeden jedinký vedecký blud pána Járaya a vedecky ho dokázať. (Mýlim sa ?)

· Nie, nemýlite sa, ja sa o ne nezaujímam, ja ich iba konštatujem.

· To je všetko, môžete si sadnúť.

· Pán Imrich Horváth, vy ste v praxi chcel aplikovať veľkosť odstredivej sily o hodnote F = m.v2/R na vašom experimentálnom prístroji, ktorý ste chcel využiť na výrobu elektrickej energie, ako to dopadlo.

· Dopadlo to tak, že kým rotuje kvapalina v uzavretej trubke, keď kvapalina sa nezrýchľuje, tak ten statický tlak má takú hodnotu, ako sa učí vo škole. Keď sa však trubka otvorí a na vodu začne pôsobiť skutočné dynamické odstredivé zrýchlenie, tak jej hodnota je taká, ako ju uvádza pán JÁRAY, teda o polovicu menšia než ako je to uvedené v učebniciach fyziky.

· Dovolím si poznamenať, že v učebniciach fyziky uvádzaná veľkosť odtredivého zrýchlenia je klamstvo na ktoré som doplatil aj ja.

· Mali ste aj finančnú ujmu?

· Mal, tvorí to tak 100 0000 Sk, no mal som hlavne morálnu ujmu, lebo sa mi ľudia začali smiať, že chcel som objaviť perpetuum mobile, pričom ja som chcel iba využiť poznatky súčasnej fyziky v praxi.

· Je podľa vás pán Járay duševne chorý človek hlásajúci vedecké bludy.

· Pán Járay je bláznom iba pre bláznov, lebo sa od nich zásadne líši. On nie je duševne chorým človekom hlásajúcim vedecké bludy, lebo jeho vedecké argumenty sú vždy experimentálne overiteľné a to aj v prípade veľkosti odstredivej sily. Keďže v hlásaní pravdy je sám, má to veľmi ťažké.

· To je všetko môžete si sadnúť.

· Pán JÁRAY máte k tomu čo ste počuli niečo dodať?

· Ak na teleso pohybujúce sa rovnomerne po kružnici nepôsobí žiadna sila ktorá by mu vedela udeliť zrýchlenie o veľkosti a=v2/R, potom sa takáto sila v súvislosti s rovnomerným pohybom telesa po kružnici na školách a univerzitách nesmie vyučovať. Namiesto nej sa má vyučovať v súvislosti s rovnomerným pohybom telesa po kružnici odstredivé dynamické zrýchlenie a = v2/2R, lebo taká je experimentom overená objektívna realita, lebo taká je pravda prírody.

· To je všetko čo v tejto veci môžem povedať.

· Pojednávanie končím a senát Ústavného súdu sa teraz odoberie sa na poradu, na posúdenie tu odznených argumentov a svoje rozhodnutie vynesie o hodinu.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“