Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Anonym

Příspěvek od poota »

Řekl bych, že anonymové mi nijak nepřekáží, pokud vím, který je který. Tohle výborně splňuje systém nicků - dá se říct, že každý nick je anonym, ale má vlastní identitu, kterou se liší od ostatních. Při více příspěvcích si tak mohu u dotyčného jedince utvořit jakýsi jeho virtuální obraz, který se skládá z jeho zájmů, názorů, znalostí, reakcí atd. Anonym, který se ničím neodliší od ostatních Anonymů, může být kterýmkoli z nich. I když se jeho příspěvek snažím brát jako jediný a naprosto samostatný, stejně se neubráním tomu, že se mi nějak automaticky řadí i k těm ostatním Anonymům. Protože většinou pošle příspěvků několik, tak částečně i právem. Anonymní příspěvky ovšem zřídkakdy bývají opravdu přínosné, pokud se to stane, často pak čtu "ono mě to nepřihlásilo", "ten Anonym jsem já" a tak podobně. Takže můj virtuální obrázek Anonyma vypadá asi takto: mírně agresivní přiblblo nepříliš sympatického charakteru. Každý Anonym se tedy u mne zcela dobrovolně přihlašuje k tomuto obrazu. Pokud jeho příspěvek do tohoto hodnocení nezapadá, divím se, že "slepé kuře našlo zrno" a tím si většinou uvědomím, že vlastně nejde o jediného člověka. Ještě jednou věcí se Anonymové liší - není možné jim psát SZ, takže reakce na jejich názory je nutné psát veřejně, čímž se fórum celkem zbytečně zapleveluje - poota

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Taky jsem anonym. 8)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Předsudky jsou přirozené a lidské. Dílem zkušenost naše a dílem prevzatá v nás zakoření velice ochotně. Mnohdy se s tím nedá vůbec nic dělat. Můžeme si něco nalhávat , sami sebe i okolí masírovat, ale.... Už můj děda, když jsem začínal koukat kolem sebe spílal cikánům, že mu kradou slepice, četníci mu vytrhali tabáček pod okny a jistý učitel si cosi začal s kolegou........ totéž mám zakořeněné já v podvědomí a nic to nezmění. Mohu povykovat, že jsem tolerantní, že nejsem rasista, že mi homosexuálové nevadí a že mám vřelý vstah ke strážcům zákona všeho druhu. Kdepak, je to tam. Poslední, obecně rozšířený předsudek je stav tachometru u automobilů. Auta na prodej mají standartně od 110000 do 185000km. Jiné vozy nejsou. Majitel odjezdí své a poté nechá odborně upravit skore na obecně přijatelnou mez. Nový majitel, vědom si všeho je potěšen dobrým stavem najetých km a po odježdění svého učiní stejnou proceduru. Je to v nás, protože 150000km bylo tak akorát do záhrobí škody 120. Pak již ventily létaly z výfuku a rozvodový řetěz prošmirgloval hliníkový kryt durch.Pak se divíme, že musíme do vozu investovat, když má pouhých 180000km.Kdyby auta uměla mluvit.......Odtud se vše odvíjí a každý máme své předsudky . Kdo je nemá, je bůh. Netřeba se stydět. Je to o respektování, toleranci a asertivitě.

Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Pro Jardu

Příspěvek od Novák »

Když už jsi se zmínil o těch cikánech,tak si něco přečti.

http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/57168 ... chach.html

Návštěvník

Re: Pro Jardu

Příspěvek od Návštěvník »

100 bodů pro starostku Mostu...

Chánovští cikáni si stěžují, že mají doma zimu, a že město MUSÍ ze ZÁKONA svým občanům zajistit teplo. Na otázku redaktora rozhlasu - proč jim netopíte - ?, odpověděla starostka: "Pane redaktore, když pominu to, že za teplo neplatí, tak Vám musím sdělit, že jim netopíme proto, že se jim ve spánku v letních měsících ztratily radiátory!"

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Myslím si , že Lajoš to dobre hovorí , ,,Nieje anoným ako anoným''. Už dávnejšie a nie raz som na to poukazoval , že aj na tomto fóre je pár takých ,,anonýmou'' alebo ,,pseudoanonymou'' ktorí si s potešením sebe vlastným ,,kopnú'' do človeka . Žeby mali rozbyté to mnou spomýnané ,,zrkadlo'' (svedomie) , ak niesu schopný spravyť to aj pod vlastným nickom , ktorí tu na fóre majú ? A pokjal ide o karmu , súhlasím aj s Martinom 11 , ,,Nieje karma ako karma''. Nie raz som postrehol , jak bola karma pripísaná aj za ,,kopance'' do ludî . Podla mňa , o tom by tá karma nemala byť . Ja osobne uvádzam komu a aj začo karmu dávam . Pepe

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Anonym - Neanonym

Příspěvek od chiq »

Jednoduché riešenie: nepovoliť pre anonymne zúčastnených akési "nicky". Ak nie si registrovaný, tak len všeobecne pod "anonym". Viem, spočiatku to prinesie zmätok, ale časom sa diskusia vyčistí a prestanú napádania a osočovania zo strany rôznych "anonymov".
Kto sa pravidelne zúčastňuje ako neregistrovaný z dôvodu akéhosi strachu, nech si uvedomí, že akýkolvek prístup na net je presne identifikovaný a registrovaný, tak ako každé ťuknutie do klávesnice, či pohyb myšou. A to hlavne tími, od ktorích prednostne hrozí nebezpečenstvo.

jarda ovčák svitavy

Já bych nic nezakazoval, já bych to zpoplatnil nebo zdanil. Takzvaná anonymní daň,eventuelně anonymní známka. Staré auta také nikdo nezakáže, jen přepis bude stát 10 v českých na stůl.Anonymita je zástupný problém. Problém je v komunikaci.Někdo si rád kopne a někdo ten kopanec bere osobně. Obé špatné..... Svět nikdy nebude dokonalý, a lidé už vůbec ne. jsou chytří, průměrní a podprůměrní. Tolik ofic. Já dělím lidi na komunikativní a na ty, s nimiž nelze komunikovat. Mezi nimi leží ti, jenž lze vyslechnout. Nic hlubšího bych tam nehledal.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Jarda, nemám nič proti tebe, tvoje názory sú tu na fóre vítané a cenné. Reagoval som, myslím, že to je zrejmé, na neutíchajúcu a ničneriešiacu polemiko o "rozpore v zákonoch" ktorá láme rekordy v počte stránok. Asi to bude super prínosná téma pre problematiku VE ... len som to zatial nepochopil.... :?

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

tema rozpory v zákonech

Příspěvek od martin11 »

...to bouřlivé tema ...rozpora v zákonech....je jen o jednom člověku ...a o tom jak se mu snažíme pomoci....osobně ....martin11....se snaží ...veselou formou ...to jistě mnozí pochopili....tomu nešťastníkovi co vlastmí PM..perpetum m. nějak pomoci....nejde to....prostě ztracená dušička zralá pro..........
...je těžké o tom mluvit.....a ten ...komu se podařilo uchovat "zdravý" usudek je to k smíchu....ale ...vžijte se do vědomí toho nešťastníka......mé svůj svět....všichni ho šikanujou........hroznej život......jsou farmaka, která to zvládají...ale to je pro lékaře.....mě osobně zatím stačí jako farmaka...pivi....svařák....fernet...a láska bližního.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák svitavy

Jasně, já nemám nic proti nikomu, a s tím posledním ANONYMEM máš pravdu. Ani já nepochopil, oč běží. Je to urputný boj a snad jej vyhraje.Je psáno v talmudu:Kdo zachránil jediný život, zachránil celý svět..... Pokud může náš známý zachránit život a neučiní tak, potom je někde chyba. Svět je nádherné místo k životu a pokud ne, tak se díváme špatně......Každý máme své bolístky a každého z nás něco trápí. Něco nás dokonce sere a nemůžeme si pomoci. Pokud někomu vadí zákony, nechť je obejde a nebo se jimi neřídí. Vždyť ty zákony dávala dohromady nejhorší sebranka co znám. Je zbytečné se takto traumatizovat a pak být nepřátelský k ostatním. Pokud by chtěl, zdarma poradím, kterak opustit tento svět.Může se pak reinkarnovat v nějakou veselou a šťastnou bytost . Pokud bych si já měl vybrat mezi tím být nešťastný nebo mrtvý, chtěl bych to druhé. Funguje to takto. setká li se veselý člověk s depresákem, tak se nikdy depresák neusměje, ale veselý člověk dostane depku. Funguje tam synergie murphyho zákonů a zákonů padajícího lejna.Jak jsem řekl, každý vidíme svět svýma očima.Jsem velice svobodomyslný člověk. Pomoc lze nabídnout jednou a pak lze pouze palec naklonit k hlíně.Je zbytečné se zdržovat, protože za tu dobu můžete pomoci deseti dalším, kteří o to stojí.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

rozpor a pomoc

Příspěvek od 1220 »

to samé možná skoro si ale myslí i on, a i on to taky čte tohle zde.
Až budu velkej a důležitej a na funkci presidenta a budu mít čas. Když se tyto podmínky splní, a dobře se vyspím, tak pověřím člověka, aby tohoto člověka navštívíl, pozdravil a pozval ke mně. Před jednáním mu vydám
glejt, že jeho nápad nezneužiju a bezplatně nepoužiju. Pokud mi to ale nesdělí, tak stejně nebudu moct nic dělat. Udělal by to každý ?
Zkusil to s prvním mužem republiky teď ?
Další je Bil Gates , ví se o něm, že koupil originály poznámek Vinciho,
třeba koupí i jeho nápady. Co my vlastně víme o paralelních světech ?
Jsou velmi blízko, ale těsně jinde.
K.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

To jarda ovčák svitavy - píšeš:
...Může se pak reinkarnovat v nějakou veselou a šťastnou bytost .
Promiň, že Ti kazím iluze, ale v takovou opravdu nemůže. Každý člověk přichází na svět se zcela konkrétním úkolem, který má během svého života splnit. Mimo to je také předem dáno, jaká protivenství má přitom překonávat. Nikdo a nic mu s tím neporadí a ani nepomůže, je to pouze na něm. V okamžiku smrti je zcela objektivně zváženo, do jaké míry uspěl - na poslední soud se nečeká, je vždy ihned a neprodleně. Teprve podle výsledku se v příštím životě dostává na úroveň, která je vyšší nebo nižší než byla ta jeho předchozí. K vyšším úrovním zpravidla patří náročnější úkoly, ale také odpovídající "vybavení" vlastnostmi. Ale jinak s Tebou souhlasím - poota

jarda ovčák svitavy

Já vím, já si tu reinkarnaci upravil k obrazu svému. Heršoft, jak jsem to měl připíchnuté na lednici.......všechny bytosti mají právo na štěstí, nebo tak něco....To, co jsem napsal je můj osobní názor. Napiš o té reinkarnaci, co můžeš, tuze mne zajímá tato filozofie. Já osobně lavíruji mezi povolávacím rozkazem od lucifera a tou hostinou ve valhale. Co se reinkarnace týká, tak tam je nějaký meziprostor, nebo mezidobí , kde ty duše čekají, nebo ne?...... zapoměl jsem to. Pokud víš, napiš.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Svátek

Příspěvek od Iv »

Dnes má svátek Nikola,tak si ho trochu připomeňme.
http://www.matrix-2001.cz/prispevky/exk ... esla01.htm

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“