Jim68 řekl....matematicky to možné je....no a je to tady..

....myslím, že daleko není doba, kdy Jim68 s výkonem 40kW bude pohánět nějaké vozidlo.....má k tomu už "jen " krůček...před 100 lety bylo 95% automobilů na páru....

Umravnil jí dost dobře a řekl bych že za hranice panoramatického vidění teoretiků a to je fajn. Jo je to tak, jakmile začne člověk propadat autoritám ztratí kus sama sebe.martin11 píše:...no ale Jim68 inseroval, že nevymylel nic nového....jen tu tepelnou energii, které je kolem nás opravdu hodně...jaksi "umravnil" do použitelné podoby...a že teoretikové praví v učebnicích něco jiiného, tak to je jiná kapitola...probíralo se tu již několikrát...Zeměkoule není placka, vesmír se kolem ní netočí, nikdo neví co je to magnetismus.../ tedy proč pouze někde...Fe...???.../cestovat v čase nejde...a autority si dělají co uznají za vhodné opřeni o skalní poznání svých učitelů.
Jim68 řekl....matematicky to možné je....no a je to tady....myslím, že nikomu nic nenatrhl....sami pustí teoretikové se natrhávají sami.....chybí jim "panoramatické vidění"
....myslím, že daleko není doba, kdy Jim68 s výkonem 40kW bude pohánět nějaké vozidlo.....má k tomu už "jen " krůček...před 100 lety bylo 95% automobilů na páru....![]()
....tak nebojácně zpět....a dopředu...martin11
....dobrej typ...spalovací, parní, nebo elektrický......no myslím , že ani jeden...prostě Jim68-ův motor....NAVAR píše:Umravnil jí dost dobře a řekl bych že za hranice panoramatického vidění teoretiků a to je fajn. Jo je to tak, jakmile začne člověk propadat autoritám ztratí kus sama sebe.martin11 píše:...no ale Jim68 inseroval, že nevymylel nic nového....jen tu tepelnou energii, které je kolem nás opravdu hodně...jaksi "umravnil" do použitelné podoby...a že teoretikové praví v učebnicích něco jiiného, tak to je jiná kapitola...probíralo se tu již několikrát...Zeměkoule není placka, vesmír se kolem ní netočí, nikdo neví co je to magnetismus.../ tedy proč pouze někde...Fe...???.../cestovat v čase nejde...a autority si dělají co uznají za vhodné opřeni o skalní poznání svých učitelů.
Jim68 řekl....matematicky to možné je....no a je to tady....myslím, že nikomu nic nenatrhl....sami pustí teoretikové se natrhávají sami.....chybí jim "panoramatické vidění"
....myslím, že daleko není doba, kdy Jim68 s výkonem 40kW bude pohánět nějaké vozidlo.....má k tomu už "jen " krůček...před 100 lety bylo 95% automobilů na páru....![]()
....tak nebojácně zpět....a dopředu...martin11
Pokud by s tím šlo pohánět například auto, proč ne. Na auto ba těch 40kw bylo až až. 100kw elektromobil má krouťák zhruba1000N/m,
slím že 10kW na auto by stačilo, ono záleží totiž co s tím kroutí, jestli spalovací motor , parní a nebo elektrický.
Myslím, že né. Dá se to schovat pod slovo bivalence. TČ vzduch-voda přestávají topit ještě dřív a nikdo si toho ani nevšimne.Jim68 píše: Napadá mě, že uživatel M.J.Generátoru by mě navštívil celkem v cuku (letu), kdyby mu to v -20ti přestalo topit.....![]()
No jo, ale to jsou jen čerpadla, že... Ono nám to funguje pořád stejně, i když klesá teplota. Ale tak hluboko jsme klesnout nechtěli.....abysme se smáli...Ilem píše:Myslím, že né. Dá se to schovat pod slovo bivalence. TČ vzduch-voda přestávají topit ještě dřív a nikdo si toho ani nevšimne.Jim68 píše: Napadá mě, že uživatel M.J.Generátoru by mě navštívil celkem v cuku (letu), kdyby mu to v -20ti přestalo topit.....![]()
Ale -40 je určitě lepší, než -20.
Ahoja,1220 píše:Ahoj Jime
Kopelent scrool to nebyl
vypadá to sice z vnějšku jako to Tvoje na obrázku , ale je v tom ekcentrický vehement s jedním nerotujícím posuvným křídlem, pokud to někoho zajímá fotky mám, příkon cca 6 kW.Ale nejdřív večer.
Pokud by bylo možné od Tebe získat scroola i spáleného , potěšilo by mne to. Jinak celkem žasnu, že Ti ta kavitace co bude v turbině nevadí.![]()
Ahoj Navare,
I na turbech je teplotní spád větší než 80 st, tak to není až tak nic neobvyklého ......
![]()
Ahoj Martine ,
Proč do toho motáš Nicka Akord prostě nechápu. Nenapíšeš k tomu něco ?????![]()
Čágo belo šílenci.
K.