Karel m píše:Když jsem to chtěl aktualizovat, tak mně to odhlásilo.
Přidávám bod za pracovitost, a další až to půjde za německou /takřka /důkladnost. Škoda že se neumím roztrojit,
Stirling je takové pěkné téma
K.
K tomu odhlášení už asi nic jinýho nevymyslím....
ale jinak se bavíme oba určitě o tom stejným. Neroztrojuj se, protože pak bych se musel roztrojit taky. Ne snad kvůli pocitu sounáležitosti, ale právě kvůli těm efektům, o kterých mluvím v každém druhém příspěvku.
Já dělám stirling, tak mě jen po očku sledujte, kdybych udělal jó velkou prasárnu, tak mi řekněte VOLU, přečti si to po sobě, zamysli se a přepočítej to s tímto....atd. A proč to dělám takto ? Mim vám naznačil, že mu bublá vyvíječ velmi dobře a nalil vám tím krev do žil. Já si taky myslím, že příklady táhnou. Takže si naivně představuji, že třeba někoho strhnu a bude své pokusy a výsledky také takto dokumentovat. A třeba, až se mi bude točit stirling, najdu tu na fóru podobně postiženého, který zase dá k dispozici podobně polopatistický návod na elýzu vody, Petr111 slíbíl, návod na sluneční kolektor, tak bych si to představoval. Nemůžem se všichni roztrojovat.
Já vím, sám to píšu, naivní představa. Ale mě to nevadí. Dal jsem tomu skoro celý vánoce (přemýšlení o způsobu prezentace a o ochraně). Jak vidno zříti, nikde nepíšu ani řádku o tom, že si na cokoliv dělám nárok, že se má kdokoliv na cokoliv mě dovolovat... Je mi to fuk. Ať si s tím každý dělá co chce. Je to jen elektronický dokument. Když si to někdo podepíše a vydá jako knihu, která bude trhákem, tak ať, já tu ambici nemám. I když nevím, jak by šlo prodávat něco, co je volně přístupné na WEBu.
To je jedno.
Chci tím říct, že podobné myšlenkové zvratky asi bude absolovovat každý, kdo se k podobnému podrobnému zveřejnění dokumentace své práce odhodlá taky. Jo, jo. Člověk si myslí, že ztrácí kus sebe, své dítě, ale v okamžiku, kdy se rozhodnete, je to světlo v tunelu.
Ono, většinou se tady stejně přehrabujeme v nepůvodních myšlenkách. Povětšinou jsme asi obyčejní lidi a nejspíš je bláhové očekávat, že spasíme svět. Takže já to beru z jinýho úhlu. Můj příspěvek je zde, a kdo chce, může mu být při spasení nápomocen mnou dodaný návod. Chování jiných neovlivním, takže se chovám tak, jak chci, aby se jiní chovali ke mě.
A zase už ani nevím, co jsem vlastně chtěl říct..... Jo, neroztrojovat. Ty zamakej na vodíku, tady najdeš stirling.
JiMi