Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: no jo, no.

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák píše:Chtěl jsem se martina zeptat, co používá za koření proti třepání rukou. Kdyby se mi ty pařáty tak neklepaly, bylo by to mnohem lepší.
To je poslední, co letos potřebuju vědět.
Jarine, tak když jsi tak ohromě skromnej, :D přeju Ti do nového roku (pakliže se opravdu pustíš do stavby TT), aby použité hnací medium mělo vždy na výstupní straně oproti straně vstupní co nejnižší možnou teplotu. ;) Non

Ten povrch ploten nezdrsňuj. Vortexová trubka je uvnitř také hladká. 8)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:...Chtěl jsem se martina zeptat, co používá za koření proti třepání rukou. Kdyby se mi ty pařáty tak neklepaly, bylo by to mnohem lepší.
To je poslední, co letos potřebuju vědět.
Že by martin něco z toho?
http://technet.idnes.cz/tec_foto.asp?r= ... c_foto_psp
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Teslova turbína

Příspěvek od Akord »

Iv píše:věta o lidech z ulice svědčí o tom, že tvé se cítí vyvolené nad ostatní
Já si treba pod slovem vyvolený predstavuju i vyjmutý ze stáda volu. Na tom snad není nic špatné. Veta o lidech z ulice jasne znamenala, že dobre každý ví, že na sem, nebo treba na Youtube muže dát príspevek kdejaký mudrc, nebo idiot. Takže i já. Je proto na čtenári, co s tím naloží. Bylo by dost zajímavé, kdyby se našel soudce, který by umel ríct, kdo vlastne a s kým tady ztrácí čas.

Edit:oprava: =jak s tím naloží= dekuji za upozornení
Naposledy upravil(a) Akord dne čtv 31 pro 2009 18:02, celkem upraveno 1 x.

Akord
Zasloužilý člen

Re: Teslova turbína

Příspěvek od Akord »

Iv píše:můj názor je, že tvoje pohledy a reakce jsou vysoce ekcentrické,což vždy zapřičiňuje stagnaci a nebo jen neplodné řešení a diskuze jakých takých vymyšlených problémů, ala závaží, tření a pod. srandičky, jež záměrně odsouvají pozornost ostaních( lidu z ulice ) od tvořivé práce. Tak jak řešíte "srandičky" ve vašem vlákně jako je tření je taky rozporuplné. Například : Podle současné fyziky platí, že tření bude tím menší, čím těžší budou atomy na povrchu třecích ploch. Ony kmitají totiž při nižších frekvencích, takže jejich vzájemné srážky, které právě tření způsobují, nejsou tak časté. Krystalové plochy např. polovodičových materiálů, jako indium, fosfid atd. jsou proto různě kluzké a smáčivé, protože se vystavují povrchu různé atomy. Tření je většinově chemický proces, nikoliv fyzikální, jak tady rádi užíváte. Dá se na to jednoduše přijít tak, že řada chemicky inertních (nereagujících) látek (např. teflon) má kluzčí specifikum, než jiné materiály s fyzikálně rovným povrchem (jako je sklo nebo slída). To nasvědčuje tomu, že za tření ve skutečnosti může chemická reakce, trhání a následnou obnovovu chemických vazeb na povrchu materiálu.. Molekuly oleje mažou právě tak dobře proto, že obalí povrch inertní chemickou látkou a povrchové reakce pak díky tomu neprobíhají tak lehce. Takže i Vaše uváděné vzorečky jednou vezmou za své. A dál bych v blabla mohl pokračovat, ale světe div se, mě se nechce, protože je to zatím zbytečné. Chce to hold dorůst.
Nemusíte si domýšlet, kolik mám informací o trení. Ani nic o tom, koho práci ruším, co delám zámerne, a o tom, zda jsem dorostl. Výkladový slovník to jiste pojmenuje lépe.

Akord
Zasloužilý člen

fantom

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Nezklamals. Jsi stále stejný překrucovač. Nejenom.
aNONym píše:Nicméně, já už mám pro změnu drobnou zkušenost s malou vzduchovou TT (padl na to spin 25 cedéček ), takže bych ti již mohl oponovat, ale vrátím se k tomu až doděláme tu "velkou" (disky prům. 48 cm nerez) a provedou se všechna potřebná měření . OK??
Pokud by jsi korektne zmeril jedinou TT na vzduch, nebo páru, tak by jsi prece nebyl nucený plácat predešlé filosofické hovadiny mimo téma, a nejenom v tomhle vlákne. Jinak si delej pokusy nejprve na sobe a za své peníze, než začneš radit, jakou asi má mít pára v TT teplotu, nebo psát o prumeru TT. Tak to delá každý seriozní človek. Nemám duveru k tvé identite, taky bych nemel problém vyjmenovat skupinu, která se s tvými názory dosti ztotožňuje.
Tím, co jsi napsal o TT pro plynné/parní médium jsem si jistý, že se topíš i ve strojarine.
Všem hurá do stavby TT.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: fantom

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
aNONym píše:Nezklamals. Jsi stále stejný překrucovač. Nejenom.
aNONym píše:Nicméně, já už mám pro změnu drobnou zkušenost s malou vzduchovou TT (padl na to spin 25 cedéček ), takže bych ti již mohl oponovat, ale vrátím se k tomu až doděláme tu "velkou" (disky prům. 48 cm nerez) a provedou se všechna potřebná měření . OK??
Pokud by jsi korektne zmeril jedinou TT na vzduch, nebo páru, tak by jsi prece nebyl nucený plácat predešlé filosofické hovadiny mimo téma, a nejenom v tomhle vlákne. Jinak si delej pokusy nejprve na sobe a za své peníze, než začneš radit, jakou asi má mít pára v TT teplotu, nebo psát o prumeru TT. Tak to delá každý seriozní človek. Nemám duveru k tvé identite, taky bych nemel problém vyjmenovat skupinu, která se s tvými názory dosti ztotožňuje.
Tím, co jsi napsal o TT pro plynné/parní médium jsem si jistý, že se topíš i ve strojarine.
Všem hurá do stavby TT.
Akorde, mé "plácání k tématu" s filozofováním ale vůbec nijak nesouvisí. Nucený nejsem. :D Non

- a čím konkrétně jsem dokázal, že se topím i ve strojařině? (a v čem dalším ještě?) Vyjmenuj to prosím. 8) :lol: :lol: ;)
Akord píše:Je proto na čtenári, jak s tím naloží. Bylo by dost zajímavé, kdyby se našel soudce, který by umel ríct, kdo vlastne a s kým tady ztrácí čas.
Po této drobné úpravě jsem téhož názoru. :P

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák píše:...když nemůžeš pochválit, tak drž hubu...
Asi se tim začnu řídit :lol:
jarda ovčák píše:...chtěl jsem se martina zeptat, co používá za koření proti třepání rukou...
Podle mě třepání rukou jsou "načatý nervy" - tak to buď nějaká potvora se přikrmuje v těle nervama, nebo za B - se nějaká potvora přikrmuje B vitamínem ;) A pokud máš hezký bříško, tak ten B vitamín, pokud ho doplníš, tak Ti ta potvora Bčko přemění na zase na o trochu větší bříško ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: zase já.

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Potřebuju vědět, jako má deklarovanou či theoretickou účinnost teslova turbína. Nevíte někdo?
Není to moje parketa ale myšlenka této turbíny je to zajímavá. On totiž když Tesla vymyslel asynchronní motor musel vymyslet i teslovu turbínu. Přitom profesor jasně říkal Teslovi „motor bez kroužků a kartáčů (asynchronní) nelze vymyslet… Je to syndrom DD (Dogmatická Demagogie).
Odpíchnu li se od asynchronního motoru, tak něco mi říká že teslova trubína by mohla mít podobnou účinnost, pokud bude vše správně sladěno, bude správně zatěžována a bude mít ty svoje správné „synchronní otáčky“. Co se týče disků udělal bych je lesklé jako zrcadlo bez ostrých hran.
Jak jsem pročítal diskusi tak na páru (stejně jako stlačený vzduch) by to fungovat mělo ale spíš při vyšších rychlostech proudění.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

TT naruby

Příspěvek od Ilem »

Když už je tu tolik lidí, co zkoušeli Teslovu turbínu, nezkoušel ji někdo otočit? To znamená, použít jako čerpadlo (roztáčet ji motorem, prostředkem nasávat a obvodem vyfukovat)? NONe!
Něco takového by se mi hodilo, ale nechci jít znovu slepou uličkou, pokud ji už někdo prošel, a ví, že je slepá.
Včera jsem dělal debordelizaci a zbylo mi asi 100 CDček, tak materiál na výrobu mám.

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

TT Nevyzkoušeno .

Příspěvek od 1220 »

Ale byla to první věc kterou jsem si nakreslil i v rozměrech, napadlo mně přitom, že je to rezonanční záležitost a že experiment se může podařit souhrou dost náhodných věcí jako je obvodová rychlost, vzdálenost mezi disky, fyzikálními vlastnostmi protékaného media, které může vlivem vibrací utrpět dekomposici a kompozici i do jiné modifikace. Harmonie vnitřních zvuků by tam mohla mít zásadní význam. Napadlo mne dokonce , že je to kompresor i turbina v jednom........
To znamená, že materiál disků by neměl mít velký mechanický útlum vibrací, navíc se tam uplatní i vznikání a zanikání el náboje.......... Bez intuice to nepůjde. Koneckonců ani tvar rovných disků bych nepovažoval za ten nejlepší.
Píšu to sem, aby se nekopírovaly věci bez zamyšlení, nedokážu to zrealizovat. KONZUMNÍ ZÁVISLOST NA ATOMU JE ALE HOOOODNĚ NEJAPNÁ, nota bene zkracuje život. :cry:
K.

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

NAVAR píše: Není to moje parketa ale myšlenka této turbíny je to zajímavá. On totiž když Tesla vymyslel asynchronní motor musel vymyslet i teslovu turbínu. Přitom profesor jasně říkal Teslovi „motor bez kroužků a kartáčů (asynchronní) nelze vymyslet… Je to syndrom DD (Dogmatická Demagogie).
Odpíchnu li se od asynchronního motoru, tak něco mi říká že teslova trubína by mohla mít podobnou účinnost, pokud bude vše správně sladěno, bude správně zatěžována a bude mít ty svoje správné „synchronní otáčky“. Co se týče disků udělal bych je lesklé jako zrcadlo bez ostrých hran.
Jak jsem pročítal diskusi tak na páru (stejně jako stlačený vzduch) by to fungovat mělo ale spíš při vyšších rychlostech proudění.
Analogie s asynchroním motorem se zdá býti správná, ale ne všechny "odvozeniny" se chovají v praxi dle předpokladu.
Obyčejná žárovka by podle předpokladu měla produkovat napětí, pokud ji budeme osvětlovat ostrým světlem - opravdu
naměříme nula celá nula nula něco strašně málo, ale určitě je lepší použít fotovoltaický článek nebo fotorezistor dle účelu.
Pokud požadujeme výkon, rozhodně je lepší použít poctivé lopatky - přetlakové turbíny pracující s efektivitou až 90% !
Teslova turbína jen se zlomkem efektivity klasické turbíny - ale záleží na způsobu použití - třeba v laboratořích - v režimu
čerpadla (násosková turbína) s plynulou regulací v závislosti na otáčkách. V případě lopatkové turbíny by bylo třeba
naklánět lopatky, měnit otáčky - složitá technologie řízená mikroprocesorem. TT se uplatní všude tam, kde nám nezáleží na
efektivitě, ale na regulaci, plynulých změn, pružných otáček.... Teslova turbína je teoretická zajímavost - v praxi ji v
souvislosti s výrobou energie nikde neuvidíme....a že nad tímto dumalo tisíce expertů a bylo provedeno nemálo zkoušek -
nemusím snad připomínat. Ovšem, za pokus to stojí ;) ,byť jen za účelem výzkumu kavitačního opotřebení, které by mohlo
být v souvislosti s TT velice zajímavé.
Naposledy upravil(a) spaceball dne úte 05 led 2010 0:29, celkem upraveno 1 x.

Spaceball Obrázek

Příspěvek od Akord »

NAVAR píše:1. Přitom profesor jasně říkal Teslovi „motor bez kroužků a kartáčů (asynchronní) nelze vymyslet… Je to syndrom DD (Dogmatická Demagogie).
2. Odpíchnu li se od asynchronního motoru, tak něco mi říká že teslova trubína by mohla mít podobnou účinnost, pokud bude vše správně sladěno, bude správně zatěžována a bude mít ty svoje správné „synchronní otáčky“.
1. Není to asi pravda doslovne, protože, kdyby pan profesor Poeschl znal práce svých současníku, jako treba Baily, tak by naopak nejspíš rekl, že to možné je. Baily asynchronní motor principiálne udelal asi o 3 roky dríve, než Tesla, pouze napájený stejnosmerným proudem pres reverzační prepínač. Pak asi o 5 let pozdeji, než objev udává Tesla o 3fázovém točivém poli a motoru prednášel v Itálii 1888 Ferraris, který uvádí tento objev 1885, ten se však chybne dopočítal pouze 50procentní maximální účinnosti (Pohledy do minulosti elektrotechniky, Mayer). Tesluv datum objevu 1882 bych bral s určitou rezervou, je uvedený dosti subjektivne, možná jde doložit konstrukci motoru 1883-4 ve Štrasburgu, a nejspíš určite už konstrukce 1886 v Edisonových a pak svých dílnách v Americe. V roce 1887 bylo provedeno nezávislé merení a v 1888 získal patent na asynchron. Pravdepodobne se Tesla s Ferrarisem neznali. Bailyho mezivýsledky však tajné nebyly.

2. Jsou i nekteré čerpadla založené na trení podobne jako TT. Mají však buď malý merný výkon, co má souvis i s účinností, nebo aplikačne nevýhodné parametry (spád/prutok). Samotná účinnost beze vztahu k mernému výkonu nemá príliš význam. Mlýnské kolo lze taky udelat s účinností pres 95 procent. Bude jen muset být velké, voda nesmí vírit, a vše se musí hýbat co nejpomaleji a s minimálními valivými ztrátami.

Akord
Zasloužilý člen

Re: no, tak to čučím.

Příspěvek od Akord »

Palo píše:Je sice hezký, že podle Tebe a Tvých tabulek nic nemůže fungovat, ale zas se podívej na práce pana Ing. Kopeckého - ten totiž tvoří přístroje, které by podle tabulek měly fungovat jako PM, ale jaksi nefungují. Zkus se jeho pracemi trochu zabývat a vysvětli nám, proč podle tabulek, kterými ty se řídíš mu věci nefungují...
Již jsem tak nekolikrát udelal. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1245

Návštěvník

Re: TT naruby

Příspěvek od Návštěvník »

Ilem píše:Když už je tu tolik lidí, co zkoušeli Teslovu turbínu, nezkoušel ji někdo otočit? To znamená, použít jako čerpadlo (roztáčet ji motorem, prostředkem nasávat a obvodem vyfukovat)? NONe!
Něco takového by se mi hodilo, ale nechci jít znovu slepou uličkou, pokud ji už někdo prošel, a ví, že je slepá.
Včera jsem dělal debordelizaci a zbylo mi asi 100 CDček, tak materiál na výrobu mám.
http://mve.energetika.cz/jineturbiny/tesla.htm

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: TT naruby

Příspěvek od Palo »

Tak mě napadá, že by to v jistém smyslu mohlo mít něco společného se Shaubergrem...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“