Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ledové stalagmity
Tak tyhle neřádi trpaslíci nám teď v zimě lezou z jeskyně pořád.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
el.mag.smog
Zdravim.
Laickej dotaz..
Všude čtu o škodlivosti záření všeho druhu ale nevidím jak se tomu bránit ,teda krom orgonitu a odstěhování ,ale zajímala
by mě spíš možnost jak třeba odstínit dům či byt....
když si vemu za příklad třeba mikrovlnku ,tak tam je kovový obal a kov na skle.....
což větší část záření odstíní ....
tak se ptám ,co toho využít doma....jak sem totiž izoloval jednu stěnu domu (z vnitřní strany) dal jsem tam kromě tepelné izolace i parotěsnou folii z hlinikovou vrstvou (používá se na podkroví nebo za radiátory)a při tom izolování mě napadlo ,jestli ta hliniková plocha nebude spíš jako anténa ,nebo spíš jako odrušovač signálů a co třeba tu folii uzemněnou?nebo ne?.. a co si obalit dum celej do folie ,nebo alespon od strany nejbližšího vysílače.?a co třeba tenkej plech na stěnu?......a co vrstva kterou se pokovuje jedno sklo u nových oken?.....hmmm
co vy na tento problém?...
dík za všechny.....
Laickej dotaz..
Všude čtu o škodlivosti záření všeho druhu ale nevidím jak se tomu bránit ,teda krom orgonitu a odstěhování ,ale zajímala
by mě spíš možnost jak třeba odstínit dům či byt....
když si vemu za příklad třeba mikrovlnku ,tak tam je kovový obal a kov na skle.....
což větší část záření odstíní ....
tak se ptám ,co toho využít doma....jak sem totiž izoloval jednu stěnu domu (z vnitřní strany) dal jsem tam kromě tepelné izolace i parotěsnou folii z hlinikovou vrstvou (používá se na podkroví nebo za radiátory)a při tom izolování mě napadlo ,jestli ta hliniková plocha nebude spíš jako anténa ,nebo spíš jako odrušovač signálů a co třeba tu folii uzemněnou?nebo ne?.. a co si obalit dum celej do folie ,nebo alespon od strany nejbližšího vysílače.?a co třeba tenkej plech na stěnu?......a co vrstva kterou se pokovuje jedno sklo u nových oken?.....hmmm
co vy na tento problém?...
dík za všechny.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vákuové čerpadlo
To je dost "pružné" zadání. Nechceš zadat konkrétní čísla (podtlak, vysávaný prostor, čas dosažení podtlaku), nebo aplikaci (k čemu má sloužit)sano píše:potrebujem nájsť pomerne lacné malé vákuové čerpadlo, prosím o typy.
sano
Poměrně laciné a malé jsou vodokružné vývěvy. Tím směrem bych hledal.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Akumulační nádrž....
Zdravím
Prosím o radu
Mám plastovou nádrž 1000l v rámu na paletě....víte jakou myslím že?..
A zajímalo by mě zda-li ji mohu použít jako akumulační nádrž na teplou vodu...ze soláru a z krbové vložky....
dík za radu....
Prosím o radu
A zajímalo by mě zda-li ji mohu použít jako akumulační nádrž na teplou vodu...ze soláru a z krbové vložky....
dík za radu....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
tak to vím úplně přesně
Ibc kontejnery jsou standartně odolné do 60 stupňů. Tuto info vím z tohoto zdroje:
http://www.ecs-obaly.cz/hlavni-strana/p ... 000-l.html
Může být, že je vyrobená z jiného plastu, než je standartně dodáván. Moc se v těch igelitech nevyznám. Vím jen, že se nedají čistit párou.ale já bych na tu klec navařil či našrouboval plechový plášť a meziprostor vypěnil nějakou nízkoexpandní pěnou.totéž spodek a fertig. Kámoš si tak udělal masážní bazének a.... pravda, moc vřelou vodu nevydrží......
http://www.ecs-obaly.cz/hlavni-strana/p ... 000-l.html
Může být, že je vyrobená z jiného plastu, než je standartně dodáván. Moc se v těch igelitech nevyznám. Vím jen, že se nedají čistit párou.ale já bych na tu klec navařil či našrouboval plechový plášť a meziprostor vypěnil nějakou nízkoexpandní pěnou.totéž spodek a fertig. Kámoš si tak udělal masážní bazének a.... pravda, moc vřelou vodu nevydrží......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: Akumulační nádrž....
Zdravím laik.laik píše:Zdravím
Prosím o radu
dík za radu....
Chcel som takúto nádrž použiť ako žumpu, lebo som asi 80 cm pod úrovňou kanalizácie a potom pomocou kalového čerpadla s rezačom vlákniny prečerpávať do kanalizácie. Vykopal som jamu a urobil drevené debnenie, aby nebol tlak zeminy na nádrž. Oceľový kôš som na nádrži nechal. Asi po mesiaci som si všimol, že čerpadlo častejšie čerpá ako po osadení. Odkryl som vrch nádrže a zistil, že dno a steny nádrže sú preliaknuté dovnútra, čím sa objem nádrže znížil asi na polovicu. Steny nádrže sú asi 4 až 5 mm hrubé, tak som z toho vydedukoval, že keď sa do nádrže dostane teplá voda, tak sa vnútorný povrch stien zohreje viac ako vonkajší povrch, a stena nádrže sa tepelným rozpínaním preliakne dovnútra.
Toto je moja skúsenosť s plastovou nádržou 1000l. Závery na možnosti použitia nechám na majiteľovi nádrže.
Želám príjemný deň.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
nádrže z plastů
...zdravím a moje zkušenost....známej co dělá do obal techniky....mě také řekl....do 80°C max.....!!!!!!!!!!!!!!....chtěl jsem akumulovat v létě..na osprchování venku....ale těch 80je strop...a není jistota...výrobců je mnoho...kvalita různá....mám 4 ks...každá jiná....tak jen na dešťovku a na zalejáýní....
...na výstavě For arch v Práglu ale bylo několik firem co prodávají hotové nádrže...a viděl jsem i plast.....a nebylo to tak drahé.....tady bych asi nešetřil...s ohledem na možnou havarii v domě....jestli tu někdo je...tak napište jak akumulujete ....zdraví martin11 p.s mě to čeká s ohledem na to , že budu pořizovat tepelné čerpadlo...
...na výstavě For arch v Práglu ale bylo několik firem co prodávají hotové nádrže...a viděl jsem i plast.....a nebylo to tak drahé.....tady bych asi nešetřil...s ohledem na možnou havarii v domě....jestli tu někdo je...tak napište jak akumulujete ....zdraví martin11 p.s mě to čeká s ohledem na to , že budu pořizovat tepelné čerpadlo...
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: zvedavost
Prohledávací programy vyhledávacích serverů. Zde konkrétně google.lena píše:nevim kde bych se mohla zeptat
rada bych se dovedela co to znamena
"Online Boti : Google (2)"
muze me to nekdo vysvetlit?
diky
Existuje naivní představa, že když se zadá nějaký hledaný výraz do google, seznamu, atlasu,... že se v několika sekundách prohledá celý web a hned to vyplivne výsledek
Skutečnost je taková, že web je prohledáván nepřetržitě programy, které se nazývají Boti (tuším, že od slova robot). Z pravidla každý takový Bot vyhledává jedno klíčové slovo po celém netu. A pamatuje si, kde ho našel. Ve chvíli, kdy je zadán hledaný výraz se tito Boti spojí a vypadne z nich halda nejrelevantnějších výsledků. Hodně jsem to zjednodušil, ale jde snad o princip.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Re: nádrže z plastů
My doma akumulujeme do ocelové nádrže. Cca 6m3, topíme dřevem jednou za 3 až 5 dní, podle toho jaká je zima a jak se ji podaří naplnit. Původně chtěl táta použít vyřazenou automobilní cisternu, ale z toho nakonec sešlo, zeptám se ho proč. Buď nevyhovovala nakonec rozměrově/objemově (měla dost eliptický průřez) nebo už k ní nebyla taková důvěra po asi deseti letech co nám ležela předtím za barákem.martin11 píše:...mě to čeká s ohledem na to , že budu pořizovat tepelné čerpadlo...
ahoj martine.
Na tepelný čerpadlo netřeba akumulovat. Vůbec bych se tou myšlenkou nezaobíral. Leda že by jsi měl nějaký extra tarif v noci.... pak možná.Páč i ta nejlíp izolovaná nádrž je ztrátová.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
jardo
...lenže naakumulované teplo sa "nepokazí". Predstav si situáciu, že máš v pivnici kogeneračku na BP alebo H2, ideš na týždeň na lyžovačku a vrátiš sa do zamrnutého domu s popraskanými trubkami...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: ahoj martine.
příspěvek 1700
...no ne tak docela u tepelnýho čerpadla....když je přes den tepleji, tak mám i lacinější teplo...a to využiju v noci, kdy bývá zima....tady tak moc tarif nehraje roli...navíc to některé firmy i doporučují...navíc....když budu přitápět krbem s vložkou....tak mám vlastní přebytky v poměrně krátkém čase.A isolace jsou dneska dost dobré....výborná zkučenost s perlitem....m11jarda ovčák svitavy píše:Na tepelný čerpadlo netřeba akumulovat. Vůbec bych se tou myšlenkou nezaobíral. Leda že by jsi měl nějaký extra tarif v noci.... pak možná.Páč i ta nejlíp izolovaná nádrž je ztrátová.
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: ahoj martine.
Pánové že se Vám do toho pletu ale....martin11 píše:příspěvek 1700
...no ne tak docela u tepelnýho čerpadla....když je přes den tepleji, tak mám i lacinější teplo...a to využiju v noci, kdy bývá zima....tady tak moc tarif nehraje roli...navíc to některé firmy i doporučují...navíc....když budu přitápět krbem s vložkou....tak mám vlastní přebytky v poměrně krátkém čase.A isolace jsou dneska dost dobré....výborná zkučenost s perlitem....m11jarda ovčák svitavy píše:Na tepelný čerpadlo netřeba akumulovat. Vůbec bych se tou myšlenkou nezaobíral. Leda že by jsi měl nějaký extra tarif v noci.... pak možná.Páč i ta nejlíp izolovaná nádrž je ztrátová.
Myslím že optimum pro úspory je pasivní dům, případně dům s minimální ztrátou takový 2kWm na cca 70m2 je optimum, za rok maximálně pár metrů dřeva na vytopení, rekuperace, IZT (izolovaný zásobník tepla), zemní registr v zimě na dotápění, v létě na dochlazování atd.
Dům samozřejmě pokud možno co nejmenší z důvodů nákladů na údržbu, daně, vytápění atd.
Moudrý ten kdo ví kdy má dost a šťastný ten co nic nepotřebuje
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.