Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

ledové stalagmity

Příspěvek od JOVA »

Tak tyhle neřádi trpaslíci nám teď v zimě lezou z jeskyně pořád.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

el.mag.smog

Příspěvek od laik »

Zdravim.
Laickej dotaz..
Všude čtu o škodlivosti záření všeho druhu ale nevidím jak se tomu bránit ,teda krom orgonitu a odstěhování ,ale zajímala
by mě spíš možnost jak třeba odstínit dům či byt....
když si vemu za příklad třeba mikrovlnku ,tak tam je kovový obal a kov na skle.....
což větší část záření odstíní ....
tak se ptám ,co toho využít doma....jak sem totiž izoloval jednu stěnu domu (z vnitřní strany) dal jsem tam kromě tepelné izolace i parotěsnou folii z hlinikovou vrstvou (používá se na podkroví nebo za radiátory)a při tom izolování mě napadlo ,jestli ta hliniková plocha nebude spíš jako anténa ,nebo spíš jako odrušovač signálů a co třeba tu folii uzemněnou?nebo ne?.. a co si obalit dum celej do folie ,nebo alespon od strany nejbližšího vysílače.?a co třeba tenkej plech na stěnu?......a co vrstva kterou se pokovuje jedno sklo u nových oken?.....hmmm
co vy na tento problém?...
dík za všechny.....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Vákuové čerpadlo

Příspěvek od sano »

potrebujem nájsť pomerne lacné malé vákuové čerpadlo, prosím o typy.

sano

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vákuové čerpadlo

Příspěvek od Ilem »

sano píše:potrebujem nájsť pomerne lacné malé vákuové čerpadlo, prosím o typy.

sano
To je dost "pružné" zadání. Nechceš zadat konkrétní čísla (podtlak, vysávaný prostor, čas dosažení podtlaku), nebo aplikaci (k čemu má sloužit)
Poměrně laciné a malé jsou vodokružné vývěvy. Tím směrem bych hledal.

"Dum spiro spero"
Ciceron
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Akumulační nádrž....

Příspěvek od laik »

Zdravím
Prosím o radu
Mám plastovou nádrž 1000l v rámu na paletě....víte jakou myslím že?..
A zajímalo by mě zda-li ji mohu použít jako akumulační nádrž na teplou vodu...ze soláru a z krbové vložky....
dík za radu....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák svitavy

tak to vím úplně přesně

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Ibc kontejnery jsou standartně odolné do 60 stupňů. Tuto info vím z tohoto zdroje:
http://www.ecs-obaly.cz/hlavni-strana/p ... 000-l.html
Může být, že je vyrobená z jiného plastu, než je standartně dodáván. Moc se v těch igelitech nevyznám. Vím jen, že se nedají čistit párou.ale já bych na tu klec navařil či našrouboval plechový plášť a meziprostor vypěnil nějakou nízkoexpandní pěnou.totéž spodek a fertig. Kámoš si tak udělal masážní bazének a.... pravda, moc vřelou vodu nevydrží......

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Akumulační nádrž....

Příspěvek od Elektro »

laik píše:Zdravím
Prosím o radu
Mám plastovou nádrž 1000l v rámu na paletě....víte jakou myslím že?..
A zajímalo by mě zda-li ji mohu použít jako akumulační nádrž na teplou vodu...ze soláru a z krbové vložky....
dík za radu....
Zdravím laik.
Chcel som takúto nádrž použiť ako žumpu, lebo som asi 80 cm pod úrovňou kanalizácie a potom pomocou kalového čerpadla s rezačom vlákniny prečerpávať do kanalizácie. Vykopal som jamu a urobil drevené debnenie, aby nebol tlak zeminy na nádrž. Oceľový kôš som na nádrži nechal. Asi po mesiaci som si všimol, že čerpadlo častejšie čerpá ako po osadení. Odkryl som vrch nádrže a zistil, že dno a steny nádrže sú preliaknuté dovnútra, čím sa objem nádrže znížil asi na polovicu. Steny nádrže sú asi 4 až 5 mm hrubé, tak som z toho vydedukoval, že keď sa do nádrže dostane teplá voda, tak sa vnútorný povrch stien zohreje viac ako vonkajší povrch, a stena nádrže sa tepelným rozpínaním preliakne dovnútra.
Toto je moja skúsenosť s plastovou nádržou 1000l. Závery na možnosti použitia nechám na majiteľovi nádrže.
Želám príjemný deň.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

nádrže z plastů

Příspěvek od martin11 »

...zdravím a moje zkušenost....známej co dělá do obal techniky....mě také řekl....do 80°C max.....!!!!!!!!!!!!!!....chtěl jsem akumulovat v létě..na osprchování venku....ale těch 80je strop...a není jistota...výrobců je mnoho...kvalita různá....mám 4 ks...každá jiná....tak jen na dešťovku a na zalejáýní....
...na výstavě For arch v Práglu ale bylo několik firem co prodávají hotové nádrže...a viděl jsem i plast.....a nebylo to tak drahé.....tady bych asi nešetřil...s ohledem na možnou havarii v domě....jestli tu někdo je...tak napište jak akumulujete :idea: ....zdraví martin11 :lol: p.s mě to čeká s ohledem na to , že budu pořizovat tepelné čerpadlo...

... věřím, že se " TO " povede ......
lena

zvedavost

Příspěvek od lena »

nevim kde bych se mohla zeptat

rada bych se dovedela co to znamena

"Online Boti : Google (2)"

muze me to nekdo vysvetlit?

diky

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: zvedavost

Příspěvek od Ilem »

lena píše:nevim kde bych se mohla zeptat

rada bych se dovedela co to znamena

"Online Boti : Google (2)"

muze me to nekdo vysvetlit?

diky
Prohledávací programy vyhledávacích serverů. Zde konkrétně google.
Existuje naivní představa, že když se zadá nějaký hledaný výraz do google, seznamu, atlasu,... že se v několika sekundách prohledá celý web a hned to vyplivne výsledek
Skutečnost je taková, že web je prohledáván nepřetržitě programy, které se nazývají Boti (tuším, že od slova robot). Z pravidla každý takový Bot vyhledává jedno klíčové slovo po celém netu. A pamatuje si, kde ho našel. Ve chvíli, kdy je zadán hledaný výraz se tito Boti spojí a vypadne z nich halda nejrelevantnějších výsledků. Hodně jsem to zjednodušil, ale jde snad o princip.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: nádrže z plastů

Příspěvek od Tuco »

martin11 píše:...mě to čeká s ohledem na to , že budu pořizovat tepelné čerpadlo...
My doma akumulujeme do ocelové nádrže. Cca 6m3, topíme dřevem jednou za 3 až 5 dní, podle toho jaká je zima a jak se ji podaří naplnit. Původně chtěl táta použít vyřazenou automobilní cisternu, ale z toho nakonec sešlo, zeptám se ho proč. Buď nevyhovovala nakonec rozměrově/objemově (měla dost eliptický průřez) nebo už k ní nebyla taková důvěra po asi deseti letech co nám ležela předtím za barákem.

jarda ovčák svitavy

ahoj martine.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Na tepelný čerpadlo netřeba akumulovat. Vůbec bych se tou myšlenkou nezaobíral. Leda že by jsi měl nějaký extra tarif v noci.... pak možná.Páč i ta nejlíp izolovaná nádrž je ztrátová.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

jardo

Příspěvek od chiq »

...lenže naakumulované teplo sa "nepokazí". Predstav si situáciu, že máš v pivnici kogeneračku na BP alebo H2, ideš na týždeň na lyžovačku a vrátiš sa do zamrnutého domu s popraskanými trubkami...

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: ahoj martine.

Příspěvek od martin11 »

příspěvek 1700 :oops: :shock: :roll:
jarda ovčák svitavy píše:Na tepelný čerpadlo netřeba akumulovat. Vůbec bych se tou myšlenkou nezaobíral. Leda že by jsi měl nějaký extra tarif v noci.... pak možná.Páč i ta nejlíp izolovaná nádrž je ztrátová.
...no ne tak docela u tepelnýho čerpadla....když je přes den tepleji, tak mám i lacinější teplo...a to využiju v noci, kdy bývá zima....tady tak moc tarif nehraje roli...navíc to některé firmy i doporučují...navíc....když budu přitápět krbem s vložkou....tak mám vlastní přebytky v poměrně krátkém čase.A isolace jsou dneska dost dobré....výborná zkučenost s perlitem....m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: ahoj martine.

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:příspěvek 1700 :oops: :shock: :roll:
jarda ovčák svitavy píše:Na tepelný čerpadlo netřeba akumulovat. Vůbec bych se tou myšlenkou nezaobíral. Leda že by jsi měl nějaký extra tarif v noci.... pak možná.Páč i ta nejlíp izolovaná nádrž je ztrátová.
...no ne tak docela u tepelnýho čerpadla....když je přes den tepleji, tak mám i lacinější teplo...a to využiju v noci, kdy bývá zima....tady tak moc tarif nehraje roli...navíc to některé firmy i doporučují...navíc....když budu přitápět krbem s vložkou....tak mám vlastní přebytky v poměrně krátkém čase.A isolace jsou dneska dost dobré....výborná zkučenost s perlitem....m11 :lol:
Pánové že se Vám do toho pletu ale.... :)
Myslím že optimum pro úspory je pasivní dům, případně dům s minimální ztrátou takový 2kWm na cca 70m2 je optimum, za rok maximálně pár metrů dřeva na vytopení, rekuperace, IZT (izolovaný zásobník tepla), zemní registr v zimě na dotápění, v létě na dochlazování atd.
Dům samozřejmě pokud možno co nejmenší z důvodů nákladů na údržbu, daně, vytápění atd.

Moudrý ten kdo ví kdy má dost a šťastný ten co nic nepotřebuje :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“