Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Elektrárna v baťohu.

Příspěvek od aNONym »

poota píše:
hatlík píše:Píšou tam, že jde o záhadnou úsporu. Není to úspora, ale spíš velmi neefektivní dřina. Sám nosič musí rozkmitávat závaží.
Zřejmě jsi ve škole chyběl, když jste brali rezonanci - ale nevadí, půjč si sešit od spolužáka a doplň si to :D

Zdravím - poota
Dík . ;) Non

Už jsem se bál, že to tam vidím jako jediný. :good:

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

poota píše:
hatlík píše:Píšou tam, že jde o záhadnou úsporu. Není to úspora, ale spíš velmi neefektivní dřina. Sám nosič musí rozkmitávat závaží.
Zřejmě jsi ve škole chyběl, když jste brali rezonanci - ale nevadí, půjč si sešit od spolužáka a doplň si to :D

Zdravím - poota
Jakmile chodec zastaví pohyb, co se stane?
Doplň si znalosti.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

hatlík píše:Jakmile chodec zastaví pohyb, co se stane?
Doplň si znalosti.
Koukám, že jsi chyběl i na čtení. A možná i na logiku. Nebo jsi ve škole většinou chrápal.

Baťoh využívá energii pohybu, který vzniká při chůzi.

Z toho si normálně psychicky vyvinutý jedinec dokáže odvodit, že tento pohyb bez chůze nevznikne, čili není energie, která by se dala využít.
Ovšem jak znám vojáky, tak výkon bude zřejmě přece jen vyšší, než okamžitá spotřeba, no a ten rozdíl, jak je u vojáků už takový žertovný obyčej, se pečlivě uskladňuje, nejspíš do akumulátorů. Když se chodec zastaví, tak se přestane proud vyrábět, spotřebiče pracují z akumulátoru a neznalci čumí jak vyjevení, protože se vlastně zdánlivě nestane vůbec nic.
Ono je to dost podobné situaci, kdy automobilu s rozsvícenými světly z nějakého důvodu chcípne motor - taky mu ta světla svítí dál. Ale jenom do času.

Hele, hatlíku, já Ti takovéhle jednoduché věci rád vysvětlím, i když času nemám právě nazbyt, ale bude lepší, když se vždycky zeptáš přes SZ (to znamená Soukromé Zprávy), aby ses zbytečně neztrapňoval před širokou veřejností.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

poota píše:
hatlík píše:Jakmile chodec zastaví pohyb, co se stane?
Doplň si znalosti.
Koukám, že jsi chyběl i na čtení. A možná i na logiku. Nebo jsi ve škole většinou chrápal.

Z toho si normálně psychicky vyvinutý jedinec dokáže odvodit, že tento pohyb bez chůze nevznikne, čili není energie, která by se dala využít.
Ovšem jak znám vojáky, tak výkon bude zřejmě přece jen vyšší, než okamžitá spotřeba, no a ten rozdíl, jak je u vojáků už takový žertovný obyčej, se pečlivě uskladňuje, nejspíš do akumulátorů. Když se chodec zastaví, tak se přestane proud vyrábět, spotřebiče pracují z akumulátoru a neznalci čumí jak vyjevení, protože se vlastně zdánlivě nestane vůbec nic.
Ono je to dost podobné situaci, kdy automobilu s rozsvícenými světly z nějakého důvodu chcípne motor - taky mu ta světla svítí dál. Ale jenom do času.

Hele, hatlíku, já Ti takovéhle jednoduché věci rád vysvětlím, i když času nemám právě nazbyt, ale bude lepší, když se vždycky zeptáš přes SZ (to znamená Soukromé Zprávy), aby ses zbytečně neztrapňoval před širokou veřejností.

Zdravím - poota
...nééééé....ať píše sem....já se také ráda poučím...jen by mě zajímalo, jestli by se elektřina vyráběla i při sexuelních pohybech....páč potom by se toho dalo využít ve veřejných domech ....na výrobu elektřiny.....a protože je to činnost lukrativní...a častá.....zvláště na silnicích třídy E 14 a tak...mohlo by se to využít místo solar panelů....páč v noci nesvítí....tím by se vyrovnalo vyvážení sítě den - noc.....zdraví kč :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

martin11 píše:..jen by mě zajímalo, jestli by se elektřina vyráběla i při sexuelních pohybech....
Jasně že jo, ale nepoužívá se to, protože to chce pravidelnej pohyb, kterej se nezrychluje.

Pro noční svícení se již prodávají "třepací" baterky, které když se převléknou za "Robertka", mohou spojit příjemné s užitečným. :D

Zdravím - poota

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

poota píše:Koukám, že jsi chyběl i na čtení. A možná i na logiku. Nebo jsi ve škole většinou chrápal.

Zdravím - poota
Tenhle batoh ovšem zatěžuje chodce a bere mu energii, ztěžuje jeho pohyb, unavuje.
Efektivnější je i alternátorek na jízdním kole, a že i ten není pro cyklistu vhodný.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

hatlík píše:Tenhle batoh ovšem zatěžuje chodce a bere mu energii, ztěžuje jeho pohyb, unavuje.
Efektivnější je i alternátorek na jízdním kole, a že i ten není pro cyklistu vhodný.
No vidíš, nakonec se ukázalo, že jsi měl pravdu už od začátku :D
Ale to víš, nic není zadarmo - když chce někdo energii, tak pro to musí taky něco dělat.

Proč není bicyklový alternátorek vhodný, vysvětlil velice fundovaně na fóru již Akord - můžeš si to vyhledat.

Zdravím - poota

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

poota píše:No vidíš, nakonec se ukázalo, že jsi měl pravdu už od začátku :D
Ale to víš, nic není zadarmo - když chce někdo energii, tak pro to musí taky něco dělat.

Proč není bicyklový alternátorek vhodný, vysvětlil velice fundovaně na fóru již Akord - můžeš si to vyhledat.

Zdravím - poota
Nemusím to hledat, vím proč není vhodný.
A taky vím, za jakých podmínekk se či není energeticky výhodné využití různých kmitů při pohybu člověka. Mezi samonatahovacími hodinkami a třeba zdrojem pro svícení o výkonu pohých několik wattů je značný rozdíl. Široké neodborné veřejnosti to snadno unikne, proto takové články, jako ten výše zmíněný.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

hatlík píše:
poota píše:No vidíš, nakonec se ukázalo, že jsi měl pravdu už od začátku :D

Zdravím - poota
Nemusím to hledat, vím proč není vhodný.
A taky vím, za jakých podmínekk se či není energeticky výhodné využití různých kmitů při pohybu člověka. Mezi samonatahovacími hodinkami a třeba zdrojem pro svícení o výkonu pohých několik wattů je značný rozdíl. Široké neodborné veřejnosti to snadno unikne, proto takové články, jako ten výše zmíněný.
...jsem ráda, že nepatříš ... /na rozdíl ode mne, Karkulky Červené :oops: / do široké neodborné veřejnosti, které to snadno unikne....
....jo ještě...jak by řekl klasik........Zkuste to bez drátů, pane Marconi....
....jo, ještě jsem nepochopila, jaký je rozdíl...jak píšeš....Mezi samonatahovacími hodinkami a třeba zdrojem pro svícení o výkonu pohých několik wattů je značný rozdíl......tak čau zdraví kč :oops:

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

martin11 píše:...jsem ráda, že nepatříš ... /na rozdíl ode mne, Karkulky Červené :oops: / do široké neodborné veřejnosti, které to snadno unikne....
....jo, ještě jsem nepochopila, jaký je rozdíl...jak píšeš....Mezi samonatahovacími hodinkami a třeba zdrojem pro svícení o výkonu pohých několik wattů je značný rozdíl......tak čau zdraví kč :oops:
Kolik wattů potřebují hodinky a kolik třeba svítilna?

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

hatlík píše:
martin11 píše:...jsem ráda, že nepatříš ... /na rozdíl ode mne, Karkulky Červené :oops: / do široké neodborné veřejnosti, které to snadno unikne....
Kolik wattů potřebují hodinky a kolik třeba svítilna?

áááááááááááááááá...hatlík je na drátě....výborně...... :pivko:
...protože jsem příznivec věžních hodin, orlojů, lihýřových hodin...a obdivuji tyto stroje......tak vím, jaké zde musí být závaží , aby ty hodinky fungovaly...na rozdíl od svítilny, která svítí ...na zatřepetání....nevidím ve Wattech rozdíl....spotřeba wattů je jen otázka plýtvání a úspory..../ mimo jiné....netopýr nemusí svítit vůbec.../ papapapa... m11 :lol:

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

martin11 píše: áááááááááááááááá...hatlík je na drátě....výborně...... :pivko:
...protože jsem příznivec věžních hodin, orlojů, lihýřových hodin...a obdivuji tyto stroje......tak vím, jaké zde musí být závaží , aby ty hodinky fungovaly...na rozdíl od svítilny, která svítí ...na zatřepetání....nevidím ve Wattech rozdíl....spotřeba wattů je jen otázka plýtvání a úspory..../ mimo jiné....netopýr nemusí svítit vůbec.../ papapapa... m11 :lol:
Náramkové hodinky potřebují pro svůj chod setiny wattu, svítlna několik.
Věžní hodiny mají větší stroj, tam může být nutný příkon dle velikosti několik wattů až desítek wattů.
Závaží je pouze mechanický akumulátor.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

hatlík píše:
martin11 píše: áááááááááááááááá...hatlík je na drátě....výborně...... :pivko:
Náramkové hodinky potřebují pro svůj chod setiny wattu, svítlna několik.
Věžní hodiny mají větší stroj, tam může být nutný příkon dle velikosti několik wattů až desítek wattů.
Závaží je pouze mechanický akumulátor.
...tak jo....ukecal jsi mě....hodinky na ruce jsou asi něco jinýho nežli Orolj....ale k meritu věci...diskuse...začalo to tím batohem se závažím..přiznám se , že takto energii vyrábět nebudu...jsem postavy neduživé, věku kmeta...kulturista teoretik....takže ...co navrhuješ....jak si vyrobíme lacinou energii....půjde to přes gravitaci...???....
....já tomutonerozumím..."dělám do včel " a do magnetickejch motorů....zdraví martin11 :lol:

hatlík
Starší člen

Příspěvek od hatlík »

martin11 píše: ...jak si vyrobíme lacinou energii....půjde to přes gravitaci...???....
Ne.
Řešení je nevynakládat energii zbytečně.

StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od StepanPepan »

poota píše:

Zdravím - poota
Hatlíku, půjčím Ti svůj sešit:
StepanPepan píše:Poznámka o rezonanci.

Systém složený z hmotných částic vzájemně svázaných tak, že částice mají svou klidovou polohu a při vychýlení se snaží se do tého polohy dostat zpět, se může dostat do stavu, kdy dochází k periodické změně napětí vazeb v kinetickou energii částic a naopak. Systém kmitá. Vzhledem k dalším vlastnostem materiálu a okolí jsou tyto kmity různě tlumené a různě rychle se původní energie mění na energii tepelnou, zvukovou nebo elektrickou. V závislosti na hmotnostech, poloze a vzájemných vazbách částic existují různé frekvence, při kterých systém může kmitat, za určitých frekvencí se ty kmity můžou projevovat makroskopickými a výraznými kmity celého tělesa.

Takové těleso s určitou frekvencí vlastních kmitání se dá účinně využít k přenosu kmitů do okolního prostředí. Velké těleso se zvnějšku budí i malou silou, a začne se pohybovat, pokud tato síla bude stačit ke krytí tepelných a dalších ztrát, které při kmitání vznikají. Dochází k rezonanci.

I docela malá síla stačí k výraznému rozpohybování i velikého tělesa. Snad z toho může mít někdo pocit, že se při rezonanci něco zesiluje. Při rezonanci se nezesiluje a nevzniká nic, rezonující těleso pouze, jak už jsem psal, poskytuje prostředek, jak účinněji PŘENÉST energii do prostředí.

Zákon zachování energie stále platí, energie se při rezonanci stále pouze přeměnuje a přenáší.
Ovšem přečíst by si to možná měli jiní. Zase jsem tady narazil na takový náznak magičnosti ve slově "rezonance".

K tomu, co jsem napsal (mimochodem napsal jsem to z hlavy a teď vidím, že je to velice dobré :D ) bych ještě dodal, že jediné, co se při rezonanci může zvětšovat, je amplituda kmitů, budič kmitá třeba s amplitudou (výchylkou) jeden milimetr, ale nějaká velká konstrukce bude kmitat třeba s několikacentimetrovou výchylkou. Není to ZESILOVÁNÍ nějak vztažené k energii, pouze ZVĚTŠOVÁNÍ výchylky, nic víc.

K tomu batohu: co batoh vydá do něj ten, co ho nese, musí dodat. Jsem přesvědčený, že "odebírání energie z člověka" se dá udělat se zařízením několikrát lehčím, třeba pouze kličkou, kterou bude mít připevněnou na pase (ta by mohla vážit tak čtvrt kila) - když může jít, může i točit kličkou. Nebo odebírat energii třeba z pohybu stehen vůči trupu.

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“