Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Freonový motor
Moderátor: rival
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
až tak som sa zase nepustil
Myslím, že tu si prajeme. A teda určité poštuchy sú priateľský, či majstrovský zápas. Kto tú ligu chce hrať, tak si musí držať určitý kredit. Nejde iba o plniaci tlak, ale aj o to, aký udrží kompresor/expander reálny pracovný pretlak(rozdiel tlakových hladín). 3MPa to nebude, to je na 1stupňový kompresor/expander pri rozumnej účinnosti priveľa. Tiež nie je jedno, či ide o kompresor alebo expander, lebo v prípade kompresora nepôsobí parazitný prestup tepla rovnako škodlivo ako v prípade expandera, s ohľadom na očakávaný výsledok.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: až tak som sa zase nepustil
Hm, a proto myslím, že s tím scrollem bude mít beldy problém. Ale přeju mu úspěch! A každá zkušenost se nakonec hodí. ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Starší člen
- Dostal: 2 poděkování
Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...Akord píše: Tiež nie je jedno, či ide o kompresor alebo expander, lebo v prípade kompresora nepôsobí parazitný prestup tepla rovnako škodlivo ako v prípade expandera, s ohľadom na očakávaný výsledok.
Sebestačnosť = SLOBODA!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Asi zase žartuješbeldy píše: Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
To záleží na tom, jestli Ti beldy leze teplo dovnitř nebo ven.... Takový parazitní tepelný prostup Ti úplně rozhodí vypočtené parametry zařízení, ale totálněbeldy píše: Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
P.s.: Tím chci říct, že v první chvíli se Ti třeba bude zdát, že to nefunguje správně, nebo jinak než sis spočítal.... Ale najdeš ten prostup, spočítáš jej a eliminuješ, a je to
Jim68
Be happy!
Be happy!
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak co, jak pokračuje Tvoje experimentování? Já jsem si pomohl od problému s nádržemi jiným technickým řešením, ale topím...(ano, Akorde, dal jsem tam chladič....beldy píše: Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Domo arigato
velmi děkuji všem zůčastněným v tomto vláknu, aj s tím boxem.......nešť to vem......
na co Vy jste mne přivedli, to nakonec jenom čučím..........
Pár pouhých součástek z toho dva ventily , nádoba, kuželová trubka a trubka, nějaké přiškrcení, skvělá hračka na léto.
Vlastně taky moc díky Slávkovi Křepelkovi.
Díky Slávkovi mám vlastně už hračky dvě jednu vodní a jednu vzduchovou.
Adios na podzim a hodně štěstí.
K.
PS: estli se to povede, tak to řeknu, do jaký hloubky záleží jen na Vás.
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
na co Vy jste mne přivedli, to nakonec jenom čučím..........
Pár pouhých součástek z toho dva ventily , nádoba, kuželová trubka a trubka, nějaké přiškrcení, skvělá hračka na léto.
Vlastně taky moc díky Slávkovi Křepelkovi.
Díky Slávkovi mám vlastně už hračky dvě jednu vodní a jednu vzduchovou.
Adios na podzim a hodně štěstí.
K.
PS: estli se to povede, tak to řeknu, do jaký hloubky záleží jen na Vás.
![Jump :jump:](./images/smilies/icon_jump.gif)
![Hip :hip:](./images/smilies/icon_hip.gif)
![Color :color:](./images/smilies/color.gif)
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Starší člen
Jim68 píše:Tak co, jak pokračuje Tvoje experimentování? Já jsem si pomohl od problému s nádržemi jiným technickým řešením, ale topím...(ano, Akorde, dal jsem tam chladič....- ale běhalo to i bez něj...). Na celý agregát jsem napasoval 40mm miralon, prodávají to v pásech šířky 100cm v instalatérských prodejnách, takže parazitní teplo je docela v pohodě (to jen jako bezplatná rada...).
..trocha som mal prestavku, scroll som trocha poprehanal na stlaceny vzduch, bezi to perfektne, cez vykend sa pustim do piestaku (odskusanie ako cerpadla) a potom uvidime...
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Písťák taky testuju. Dobře rozmysli, čím ho budeš chladit
.
Jim68
Be happy!
Be happy!
Re: nějak to tu usnulo :(
Hmm, o něčem takovém jsem přemýšlel, ale nevím, jestli to může fungovat. Třeba parní topení se musí napájet čerpadlem pod tlakem, aby vůbec mohlo fungovat. Samo to obíhat bude jen gravitačně a moc energie z toho nepůjde. Čerpadlo musí překonat tlak páry, což je za vysokých tlaků docela problém, ale používá se to. Třeba v elektrárnách.
-
- Starší člen
pumpa
Ta nahrada pumpy gravitaciou je asi o nicom, pri tlakoch freonu okolo 3MPa by to bolo okolo 1000m, a vo vozitku nepouzitelne. Da sa vsak aj bez pumpy....
http://www.ergenics.com/protod.wmv
http://www.ergenics.com/protod.wmv
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: pumpa
Hm, tohle jsme zkoumali, a není to úplně ono - vodík je mrcha a taky musíš jednu stranu chladit a druhou ohřívat...Jó, mít tak na zahradě sopku (New Zealand promine..).
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Starší člen
pumpa
...viem ze sa jedna o vodik, ten sa rozpusta so zelezom na hydrid pri urcitom tlaku a teplote. Ak zmenine teplotu zmeni sa aj tlak. Rovnako, alebo aj lepsie to bude fungovat aj s nejakym freonom alebo napr eterom. Dokonca namiesto tych trubkovych vymennikov by stacili tlakove nadoby...