Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: vodíkus

Příspěvek od Ilem »

belamachina píše:
sao píše:Tak nějak :D
vsetko je to super zasa dalsia tabulka :-))

1/ voda je nestlacitelna +/-
takze vychdzajme z toho ze vieme kolko kyslika a vodika mame vo vode
2/ viem kolko mam benzinu v aute v nadrzi a viem aku mam spotrebu
3/ to ze rozkladame vodu na volaco je super
4/ kolko litrov vody musim rozlozit aby som nahradil benzin?
5/ s tohto udaju vyplynu dve veci energeticka narocnost na rozklad vody, vykon vyvijaca v l/hod rozlozenej VODY
6/ takze sa dopracujeme k praktickosti vyuzitia v realnom svete v realnych autach.

Takze otazka znie : kolko litrov vody mi nahradi 1l benzinu???????
Staci mi jedno cislo o ktore sa mozem opriet . a fakt som zvedavy ci sa k tomuto cislu dopatrame a vsetci sa na nom zhodneme :-))))
Tak budeme ještě chvíli počítat. Víceméně se všichni shodují na 119MJ/kg - při normálním tlaku je hustota vodíku 0,084 kg/m3. Z toho vychází 9,996 MJ/m3 (zase nové číslo). Výhřevnost benzínu - 44,5 MJ/kg, hustota 700kg/m3. Takže 31 150MJ/m3 - to je 3 116 krát víc než u vodíku. Protože jeden litr vody obsahuje 1244l vodíku, vychází mi 2,5 krát víc vody, než benzínu. Nemám patent na rozum, tak budu rád, když to po mě někdo přepočítá. Mohl jsem se někde seknout.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

poměr vody a benzínu

Příspěvek od Ilem »

Berky mi připoměl, že jsem zapoměl na účinnost motoru. Podle Luboše 40 procent paliva dohořívá ve výfukovém potrubí. U vodíku díky jeho rychlosti hoření k tomu nedochází, což zlepšuje bilanci na 1,5 l vody na litr benzínu.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Peter610
Stálý člen

pomer vody a benzinu

Příspěvek od Peter610 »

a este ste zabudli na zmiesavaci pomer. vodik bucha od 4 do 98% zo vzduchom.

belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: poměr vody a benzínu

Příspěvek od belamachina »

Ilem píše:Berky mi připoměl, že jsem zapoměl na účinnost motoru. Podle Luboše 40 procent paliva dohořívá ve výfukovém potrubí. U vodíku díky jeho rychlosti hoření k tomu nedochází, což zlepšuje bilanci na 1,5 l vody na litr benzínu.
abstrahujme od ucinnosti motora :-)))

takze mame tu 2.5l vody k 1l benzinu

ten musime rozlozit a teraz znie otazka za 100 bodov ci to dokazeme .

takze modelova situacia auto iduce 100 km/h ma spotrebu 8l /100 km
kolko vodymusim rozlozit na plyn za hodinu?

8x 2.5 = 20 L vody za hodinu co je 20/60 za minutu a to je 0.33 L vody za minutu . co je sakra dost :-)))))
vo vcerajsej diskusii padol nazor ze v aute neexistuje dostatocne silny alternator aby sme dokazali rozlozit potrebne mnozstvo vody. ???????

s tohoto nam vylezie dost zaujimava vec a sice velkost vyvijaca / doskoveho/ a hlavne spotreba hlinika ktory nie je zadarmo.

takze mame tu 20 L vody kazdu hodinu rozlozit s nejakym nozstvom hlinika a s nejakym elektrickym prudom.

Fakt by ma zaujimalo kolko hlinika mi to zozerie v tomto konkretnom priklade.

/ NOVAK laskavo odpusti a nesmeje sa mojej posetilosti :-)))) a zrata iba energeticku potrebu na rozklad daneho mnozstva vody /

mozno som cvok ale vymenit sekciu po 100km jazdy a vozit haldy hlinika by ma vazne nebavilo :-))) fakt si chcem predstavit v reale kolko litrov vody a kolko hlinika by som musel vozit v aute aby som mal rovnaky alebo priblizny komfort ako ked tankujem benzin :-))

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: pomer vody a benzinu

Příspěvek od Ilem »

peter610 píše:a este ste zabudli na zmiesavaci pomer. vodik bucha od 4 do 98% zo vzduchom.
A ty víš, jaký je směšovací poměr u benzínu? Já ne. Ale když jsem v tom počítání, dá se to přibližně spočítat. Při 3000ot/min přepumpuje motor o obsahu 1,5 l - 3000*60*1,5=270 000 l vzduchu za hodinu. Při tom spotřebuje dejme tomu 6l benzínu. Tak mi vychází směšovací poměr 0,002 procent.
Naposledy upravil(a) Ilem dne čtv 07 čer 2007 12:44, celkem upraveno 2 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

belamachina píše: Fakt by ma zaujimalo kolko hlinika mi to zozerie v tomto konkretnom priklade.
Meyer jezdil na vodu i bez hliníku, Dingel vyměňoval voštiny tuším po 3000 km a někde je tu údaj od Mima, který si nepamatuju, ale taky to nebylo nic hrozného, mám dojem, že 400 h. Ale pokud chceš komfort, klidně jezdi dál na benzín. Nikdo tě k ničemu nenutí.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Peter610
Stálý člen

vodik / benzin

Příspěvek od Peter610 »

prispejem aj ja trochu do mlyna. precitajte si Performance je to sice v anglictine ale najdete tam toto: stoichiometric air/fuel ratio for hydrogen 34:1 a benzin ma okolo 14:1. Neberte to ako provokaciu 8)

http://www.clean-air.org/Hydrogen%20Cob ... 0Cobra.htm

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Meyer jezdil na vodu i bez hliníku, Dingel vyměňoval voštiny tuším po 3000 km a někde je tu údaj od Mima, který si nepamatuju, ale taky to nebylo nic hrozného, mám dojem, že 400 h. Ale pokud chceš komfort, klidně jezdi dál na benzín. Nikdo tě k ničemu nenutí.
Přesně tak-belamachino, prosím tě přenech to histy holkám. Najednou nikdo nic ne neví.
Ileme jak to že neznáš směšovací poměr? přece u benzínu to je 1:14,7 a u vodíku to začíná 1:33 a jdou až ke 100.
5-6 l vody nám bude muset stačit na 100km jinak vozíme ya sebou ještě cisternu.

Peter610
Stálý člen

este jedna tabulka

Příspěvek od Peter610 »

pre tych co radi pocitaju
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

lajos píše: Ileme jak to že neznáš směšovací poměr? přece u benzínu to je 1:14,7 a u vodíku to začíná 1:33 a jdou až ke 100.
5-6 l vody nám bude muset stačit na 100km jinak vozíme ya sebou ještě cisternu.
Konečně někdo, kdo něco ví. Ale to je jedno. Když budu jezdit na vodu, klidně budu tankovat u každého potoka. Holt dovolenou na Sahaře budu muset letos vynechat.

"Dum spiro spero"
Ciceron
belamachina
Zasloužilý člen

Ilem píše:
belamachina píše: Fakt by ma zaujimalo kolko hlinika mi to zozerie v tomto konkretnom priklade.
bratru ty s to asi nepochopil :-))) mna nezaujma info jedna pani povedala dingel co je ako fantom z opery :-))

ja sa tu bavim o cislach realne podlozenych vypoctom .

hadam nie je problem pre niekoho odborne fundovaneho zratat tieto zakladne veci?

Motame sa tu ako prdy v gatiach.

Na stretnuti u jeffa som bol s vytvorom poslany medzi ryby ze to nedava skoro ziaden plyn a zere to prudu ako svina.
Ja to beriem . Ale pokial sa nestanovi konkretny ciel ktory je kvantifikovatelny a teda aj meratelny tak sa v nasom usili nepohneme.

uz druhy den sa snazim jednoduchu vec kolko tej vody co mam rozlozit mi nahradi 1 liter benzinu .

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

belamachina píše:
hadam nie je problem pre niekoho odborne fundovaneho zratat tieto zakladne veci?
Každý odborně fundovaný odborník ti spočítá, že podle zákona zachování energie jsme blázni. Podle něj se snažíme vytvořit perpetuum mobille. Stačí ti to?
Až se ti podaří vyrobit tolik vodíku, že jeho spálením získáš několikanásobně víc energie, než jsi dodal na jeho výrobu, nastane vhodný čas na tvoje otázky. A na vyhodnocení účinnosti nepotřebuješ být fundovaný odborník. Na to stačí matematika ZŠ a pár konstant posbíraných po internetu.

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

spotřeba vody

Příspěvek od lajos »

Belo, již dávno bylo spočítáno, na fóru jaká je spotřeba plynného paliva jednak jako směs vzduchu a benzínu i podle spotřeby motorů tankující butan. Chceš mít jasno (jasněji), skus si to najít, přiznám se ti že se mi to hledat nechce.

belamachina
Zasloužilý člen

Re: spotřeba vody

lajos píše:Belo, již dávno bylo spočítáno, na fóru jaká je spotřeba plynného paliva jednak jako směs vzduchu a benzínu i podle spotřeby motorů tankující butan. Chceš mít jasno (jasněji), skus si to najít, přiznám se ti že se mi to hledat nechce.
Ja to kaslem ja sa hodim moji drahi do pohody a pockam co sa udeje na poli praktickych pokusov. :-)))

Ze ja blbec som sa vobec nieco opytal :-))) skorej by som sa asi dozvedel co je zmysel zivota :-))))))

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“