Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Spirálový útvar nad Norskem

Společenské dění u nás i ve světě.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Spirálový útvar nad Norskem

Příspěvek od adam.benda »

vlákno čisté - poo.

9. prosince 2009 se objevil na temném nebi nad Norskem velice zvláštní útvar. Celá věc se zakamuflovala do nesmyslu, že to způsobila ruská raketa Bulava, která se při testu vymkla kontrole. Pravděpodobně se jedná o něco skutečně velkého a závažného, ať už je původ tohoto jevu na Zemi nebo mimo ni...

Shlédněte prosím tento odkaz: http://adambenda.net/index.php?id=10047

Jsem přesvědčen, že se nejedná o žádný přírodní jev a že by něčeho takového nebyla schopna žádná oficiálně známá technologie.

Obrázek

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Díky za upozornění v jiném vlákně na tento Tvůj příspěvek.
Diskuse asi není třeba...To modré - to vytvořil první stupeň nosné rakety a to pěkné bíle vzniklo vadou optiky kamery
podpořenou vojenskými výkonnými reflektory při zážehu druhého stupně. Toto nádherné show se totiž nestalo poprvé a
kamaraman byl připraven. Měla by existovat starší videa, kde kameraman trpělivě hledá po obloze - bez střihů, takže byl
informován o startu rakety.... Na starých záznamech lze pěkně vidět, jak motory zanechávají zajímavou stopu ozářenou
sluncem zpoza horizontu s namodralým nádechem a tvarem spirálky..., odhození stupňů.... 3s let setrvačností (raketa lze
vidět díky slunci jako většina satelitů na obloze)... a zažehnutí druhého stupně s pěkným efektem připomínající
koronu....prostě nádhera. Bohužel, nejedná se o Black Hole ani o návštěvu mimozemšťanů...rovněž prožívám zklamání :P

p.s. To bílé - takové to difrakce bodových zdrojů nejsou ničím neobvyklým (Fresnelova difrakce). Když půjdeš v deštivé
noci s deštníkem nad hlavou a podíváš se přes něj na svítící kandelábr - uvidíš to samé...

Spaceball Obrázek
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: re

Příspěvek od aNONym »

spaceball píše:p.s. To bílé - takové to difrakce bodových zdrojů nejsou ničím neobvyklým (Fresnelova difrakce). Když půjdeš v deštivé
noci s deštníkem nad hlavou a podíváš se přes něj na svítící kandelábr - uvidíš to samé...
A to samé, to uvidíš ve formě spirály? ;) Non

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
adam.benda
Zasloužilý člen

Základní body

Non, souhlasím..
Spaceball, tvé vysvětlení je zajímavé, ale nemůžu si pomoct a nemohu s tím souhlasit..

Uvedu několik základních aspektů celé věci v bodech, aby se na to dalo vždy dobře reagovat stylem "ad 1)", .. atp.

1. Bílá spirála je ve všech místech velice přesná a hladká a není to způsobeno delší dobou expozice.
2. Spirála svítí v celé své ploše, nikoliv jen ve středu, dokazuje to i bilý okraj kolem rostoucího černého kruhu.
3. Jev nemohl být odnikud nijak nasvícen, protože by na nebi musela být nějaká poměrně přesná hmotná plocha, mračno nepřipadá v úvahu.
4. Jev má obrovské rozměry.
5. Modravý šroubovicový oblak byl složen z částic, které sami vydávaly světlo modré barvy nebo toto světlo vznikalo nasvícením od Slunce, které se chystalo vycházet.
6. Modravý šroubovicový oblak má u středu bílé spirály neklopené závity, ale postupně směrem k pevnině se závity stále více klopí. To dle mého může ukazovat na to, že něco z té bílé spirály vycházelo směrem k zemi. Je méně pravděpodobné, že by něco vycházelo na druhou stranu, od země do středu spirály.. Těžko by byly závity takhle klopené a přesně u středu spirály by se narovnaly.
7. Je právě dost pravděpodobné, že kameraman dlouho šmejdí po obloze a úkaz hledá.. Tyhle noční záběry jsou hodně problematické, také bych asi něco takového chvíli hledal, než bych to přes kameru zaměřil.
8. Úkaz postupně končí tím způsobem, že ze středu bílé spirály začne konstantní rychlostí růst černý kruh, který roste téměř do nekonečna. Viděl jsem jen jeden videozáznam, na kterém je to alespoň trochu vidět, asi jich moc bohužel nebude..
9. Modravý oblak směřuje směrem k zemi přes obyčejná atmosferická mračna, která přibližně v těch místech velice sytě září ohnivou barvou. Myslím, že to nemůže být vycházející slunce, fotoaparáty fotily viditelně ve tmě a i takhle malý kousek slunce by objektiv pořádně prosvítil, že by nebylo nic vidět..
10. Celá anomálie minimálně vzhledem k jejímu světelnému doprovodu musela spotřebovat obrovské množství energie, aby vůbec existovala..
11. Celý jev trval asi 10 minut.. Tedy přibližně 9 minut se točila spirála a přibl. minutu rostl ten černý kruh.
12. Je velice zvláštní, že všechny fotografie ze všech míst dokumentují bílou spirálu a nasměrování modravého oblaku úplně stejně. Neviděl jsem žádnou fotografii, kde by byl jev vyfocen nějak víc ze strany a spirála by byla díky šikmému pohledu zploštělá a modrý oblak by byl polohován trochu jinak. Je to všude stejné, jako kdyby se to odehrávalo někde pěkně daleko od pevniny, možná i mimo atmosféru.. ale proč to pak neviděli i jiné státy a co ten modravý oblak, který způsobuje v mračnech ohnivou záři..? (Pokud se ten jev odehrával někde trochu dál od Země, možná ho ostatní státy nemohly už vidět, protože u nich bylo slunce už vyšlé nad horizontem a sluneční záře tento jev přesvítila a na druhé straně to nemohli vidět proto, že se celý jev odehrával pod horizontem..

Tohle je jen pár základních bodů, ještě později asi nějaké přidám...

Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Príťažlivosť

Příspěvek od Jerry.M »

Ak jav trval 10 minut a nepohyboval sa smerom k zemi, tak to raketa nebola.
Vypočítajte si ako dlho trvá telesu pád na zem z výšky, dajme tomu 10km.

jarda ovčák svitavy

no,

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Jednou jsem viděl na úpatí alp něco podobného.Nebyla dobrá viditelnost. Byl to rotující kruh jak čomolungma.Taky to spirály. Pak jsem zjistil, že to je fragment laser šou z udine....... za těch 70 km to získalo na velikosti. Málem jsem se tenkrát podělal. Měl jsem na knedlíku 150 a přelítlo mi to nad autem......Pak to vystoupalo k nebesům a přilítli další...
Tohle ale vypadá hodně dobře. Myslím, že rohatej bude blízko........
Litujme hříchů a chvalme pána :shock:

spaceball
Zasloužilý člen

Re: no,

Příspěvek od spaceball »

jarda ovčák svitavy píše:Měl jsem na knedlíku 150 a přelítlo mi to nad autem......Pak to vystoupalo k nebesům a přilítli další...
Tohle ale vypadá hodně dobře. Myslím, že rohatej bude blízko........
Litujme hříchů a chvalme pána
Myslíš Aštara Šerana? :roll: Už to nekuř :P
adam.benda píše:možná ho ostatní státy nemohly už vidět, protože u nich bylo slunce už vyšlé nad horizontem a sluneční záře tento jev přesvítila a na druhé straně to nemohli vidět proto, že se celý jev odehrával pod horizontem..

Že nebylo vidět z jiných uzemí nebo jiných míst?
Mrkni na video dole - z jiného úhlu, bez zesílení, střihů, zastavování pohybu, retuše....

Spirála - některé rakety jsou stabilizovány rotací (třeba Polaris při startu a pod.)...ale
i wingtip vytvořený samotnou raketou...
Barva stopy je i v použití paliva (kapalinový motor nebo tuhé palivo) kromě
atmosferických podmínek a polohy Slunce. Odhozené - téměř vyhořelé
motory mohou vytvořit v letu spirálu z plynů... ale jedná se o difrakční obrazec
motorem osvětlených spalin. Ta "černá díra" (tmavá skvrna s "koronou" okolo)
je projekce odhozeného stupně rakety na zmíněné spaliny - v bočním
pohledu lze vidět zažehnutí posledního stupně (po několika sekundovém setrvačném letu)
a "prosvětlení" prostoru .
Ve vakuu se plyny z motoru rozpínají ve větší míře a více "trychtýřovitě" než v atmosféře...

[youtube][/youtube]

Spaceball Obrázek
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no

Příspěvek od jarda ovčák »

Ty už jsi jak ta moje ženská. Já vypotím nějakou šíííílenost ulítlou a slyším jen... už to nehul.fakt, už to nehul.
Jsem nepochopený :baby:

adam.benda
Zasloužilý člen

spaceball píše:Že nebylo vidět z jiných uzemí nebo jiných míst?
Mrkni na video dole - z jiného úhlu, bez zesílení, střihů, zastavování pohybu, retuše....
Tohle je záznam, který se s řečeným jevem vůbec nedá slučovat. Toto byla pravděpodobně Bulava a souhlasím s tím, že kouř od motorů byl nasvícen.. Ale velice přesná a hladká spirála nad Norskem, která se absolutně nijak nerozptylovala jako kouř, nemá s tímto nic společného. Ani rakety stabilizované rotací by něco takového nedokázaly..
spaceball píše:Ta "černá díra" (tmavá skvrna s "koronou" okolo)
je projekce odhozeného stupně rakety na zmíněné spaliny - v bočním
pohledu lze vidět zažehnutí posledního stupně (po několika sekundovém setrvačném letu)
a "prosvětlení" prostoru .
Na většině videozáznamech je černý rostoucí kruh dost špatně viditelný.. Dnes jsem přidal do svého článku (zde) jedno z nejlepších videí, kde je vidět, do jakých rozměrů kruh vlastně roste a jakým způsobem.. Opravdu věříš tomu, že je to projekce odhozeného stupně rakety?

adam.benda
Zasloužilý člen

postřeh v jednom videu..

jarda ovčák svitavy píše:... Tohle ale vypadá hodně dobře. Myslím, že rohatej bude blízko........
Litujme hříchů a chvalme pána :shock:
Spíš se modleme, co by na nás z takové mrchy mohlo vylézt... Docela zajímavé je toto video, byť hudební doprovod je poněkud nevhodný... Velice zajímavý postřeh autora se nachází především od času videa 01:45..

http://www.youtube.com/watch?v=oY4f1IwQSSY

Návštěvník

Re: postřeh v jednom videu..

Příspěvek od Návštěvník »

Návrat táty a mámy všech šneků na zemi?
P.

adam.benda
Zasloužilý člen

Re: postřeh v jednom videu..

V lepším případě..

Naštěstí nemůžeme s jistotou říct, že naše spirála nad Norskem má přímou souvislost s kresbami našich předků..

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

adam.benda píše:Ale velice přesná a hladká spirála nad Norskem, která se absolutně nijak nerozptylovala jako kouř, nemá s tímto nic společného. Ani rakety stabilizované rotací by něco takového nedokázaly.......jedno z nejlepších videí, kde je vidět, do jakých rozměrů kruh vlastně roste a jakým způsobem.. Opravdu věříš tomu, že je to projekce odhozeného stupně rakety?
Nevěřím ale vím :P . Nejlepší video které toto vysvětluje je to, které jsem přiložil - Tvé, to jsou jen statické obrázky -
s dlouhou expozicí (Martin11 by k těm snímkům mohl něco napsat). Z velké dálky se zdá kouřová stopa vyhlazena, ale z
blízka a z bočního pohledu lze spatřit jasnou spirálu ze spalin. Po odhození stupně, který ještě dohoříval (u stupnů na tuhá
paliva nelze vypnout spalování jak se děje u kapalinových motorů a proto je nutnost pomocnými motorky tento stupeň
nebo stupně dostat co nejdále od rakety a zabrzdit - právě z bezpečnostních důvodů ), může dojít k rotaci díky malým
motorům umístněných mimo momentálního těžiště odhozeného stupně (stále měl větší hmotnost nebo jinak rozloženou
hmotu než předpokládanou po bezproblémovém dohoření). Osobně si myslím, že závada jednoho z motoru byla příčinou
podélné rotace rakety hned po startu (záměrná rotace kvůli stabilizaci a následný wingtip není ničím neobvyklým), pak
následovalo odpojení nevyhořelého "neposlušného" motoru, který se příčně točil za zadkem vzdalujícího se zbytku lodi,
namísto toho, aby poslušně brzdil a odletěl do strany. Zážeh dalšího stupně od stále hořicího příčně rotujícího stupně (jako
rachejtle zábavní pyrotechniky - spirála) + znečištěná atmosféra, která se postarala o ohyb světla - difrakční obrazec -
způsobí tohle to nebeské show viz Newtonovy interferenční kroužky atd.......,"černá díra" vytvořena projekcí nehořícího
motoru a vzdalování spalin odstředivou silou + ten "správný" úhel pohledu = babky se křižují nebo vzniká nové
náboženství Černé díry a Belzebuba.... Velmi dávný ruský kosmický pokus minulého století - pouhý 1 kg sodíku vypustěného
do prostoru vytvořil jasně svíticí oblak o velikosti 650km pozorovatelného po dobu 5ti minut z východní polokoule... - to jen
tak pro představu). Rusové Ti budou vděčni za takové to perfektní krytí zpackaného startu nosné rakety špionážního
satelitu (charakter nebo směr dráhy odpovídá záměru dosažení polární orbity). Zveřejňují pouze proběhlé starty k ISS
nebo programy se zahraničním sponzoringem.... Erich von Däniken by měl radost z tohoto úkazu ve spojení s
prehistorickými malbami symbolů stočeného hada vyhřívajíc se na kameni či s vyobrazením jejich odchytů k rituálním
účelům.... Vem si to logicky - proč by se vyspělá mimozemská civilizace "snížila" k použití pomalých chemických raket
někde nad Norskem s dráhou letu z Ruska s efektem slavnostního ohňostroje..., proč ne nad Gízou nebo nad Nasca
planinou... anebo za odvrácenou stranou Měsíce v něčem talířovitém...určitě jsou znalí pozemské techniky a jsou si vědomi
i toho faktu, že již není koho oblbovat velkolepým příchodem nebo odchodem...nebo snad ano ? :P :P

Obrázek Obrázek

Spaceball Obrázek
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

zdravím Adam Benda....a Spaceball....co k jevu nad Norskem dodat....z hlediska fotografa...fotky jsou více než slušné...ale více by se vidělo při lepším rozlišení.....osobně si myslím, že to je tak , jak píše spaceball.....a ještě více si myslím, že žádní UFO......vůbec ...nikdy....
....je sice pravda, že některé stavby...se blbě vysvětlují..../pyramidy, Balbek...malůvky na skalách také leccos připomínají...jak kde co....atd/
...když se podíváme na pokusy Tesly...tak jsme také v údivu...a dodnes se dohadujeme , jak to udělali....
a kdyby náhodou...někde nějakej malej zelenej.....tak bude mockrát chytřejší než my všichni dohromady....tkže si budeme ...každý sám za sebe...věřit té svojí pravdě....a když si ...sami sobě nevěříme....no tak si necháme někde něco nakukat.....a ruskýmu vojákovi ...no nevím soudruzi...nevim........no mezi náma....voni jsou na tom všichni stejně...a nejen vojáci......tak hezký předvánoční čas martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen

koza a vůz

spaceball,
na videu, které jsi přiložil, je Bulava. A toto video absolutně nijak nekoresponduje s jevem, o kterém se tu bavíme.
Jedno není druhé. Co se týče statických obrázků, nevím, jestli jsi koukal na včerejší doplnění mého článku,
přidal jsem tam videozáznam, na kterém je jev zdokumentován poměrně přehledně. (Tady na vlákně
jsem se o tomto nově přidaném videu zmínil.) Navíc sice nejsem profesionální fotograf, ale o době expozice,
fotografování a úpravě fotografií také něco vím a ten spirálovitý úkaz v žádném případě není tvořen kouřem.
Existuje příliš fotografií z různých vzdáleností nebo různého přiblížení. Minimálně by spirála
musela být celkově deformována povětrnostními podmínkami, ale máme tady poměrně vysokou přesnost jejího vinutí
a to by retuše, expoziční doby a úpravy fotografií nedokázaly. Stačí si postupně prohlédnout všechny fotografie,
které mám v článku a ten videozáznam. Třeba fotografie tady dole.. ..je tam dobře zřetelná jemná a velice přesná spirála
a v takové vzdálenosti od středu... ...celé je to s tím kouřem vyloučeno, ale když tedy o tom stejně vznikají dohady,
tak v takovéhle vzdálenosti od středu by si dým ve volném vzduchu v žádném případě neudržel tak
přesný tvar.. dávno by se nám rozmazal po obloze..
Jinak ten Fresnel nebo Newtonovy interfereční kroužky tu také postrádají souvislost, jak už psal aNONym,
jedná se o jasnou spirálu a navíc si neumím představit, jaké aspekty by musely být dodrženy,
aby se v atmosféře takové jevy vůbec děly, ale to už je věc jiná..

martin11,
rád tě zase vidím. Ono se o zelených mužíčkách dá spekulovat až do Tramtárie,
ale spíš mi jde o to, že z hlediska fyziky tu máme jev, který nemá obdoby a možná
je to něco hodně velkého.. Třeba tak velkého, že bychom se k těm zeleným mužíčkám
nebo k něčemu podobnému nakonec dostali. A vadí mi, že někdo lže jako když tiskne,
aby před námi takovou věc schoval. Nepotřebuji senzaci, na kterou bych se potřeboval upnout,
spíš se mi to naopak přičítá ke starostem, kterých je teď celkově už tak dosytosti..
Může jít skutečně o hodně.

pro všechny.
já to s tou Bulavou zpočátku taky spolknul, nemyslete si. Ale nějaký instinkt mě pak donutil,
vrátit se k tomu, pořádně si prohlédnout fotky a videozáznamy a uvažovat namaximum..
Než jsem přišel s tím závěrem, že je to celé lež a že tu máme... ...kdovíco... dost dlouho
jsem si to nechával projít hlavou.
Mám vesměs takovou pro mě prakticky nevýhodnou vlastnost, že mě hodně vadí, když někdo lže
a zakrývá něco skutečně důležitého.. ..a především mi vadí, když se mu to daří.

Proto prosím, prohlédněte si v klidu fotografie a videozáznam z mého článku,
třídil jsem je ze všech možných serverů na světě.. Videozáznam jsem také vybral snad nejlepší
z těch, které jsem našel.. Už jsme jim toho sežrali spoustu, tohle jim už spolknout nemůžeme..

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“