Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Stínění-Clonky
Mag. stineni
Tak,.. jak vas tady tak posloucham,.. hodne z vas ma problem jak se zbavit mag. pole,... no na videu je material ktery se pouziva na odstineni lelektroniky HDD takze prerusovat magnet neni az takovy problem
nazev na Youtube "Magnetic Shield on Torbay Hybrid"
kdyby mu zmenili poradove cislo
"Steel shields don't work"
dalsi s pokusem stineni zabudovat ,.... no ikdyz nevim jestli ten magnet nebude klast tomu stineni odpor,... takze se nakonec sily stejne vyrovnaji ,... stineni snad jenom hlinikove,... tezko rict
nazev na Youtube "Magnetic Shield on Torbay Hybrid"
kdyby mu zmenili poradove cislo
"Steel shields don't work"
dalsi s pokusem stineni zabudovat ,.... no ikdyz nevim jestli ten magnet nebude klast tomu stineni odpor,... takze se nakonec sily stejne vyrovnaji ,... stineni snad jenom hlinikove,... tezko rict
"Kdo chce najde zpusob, kdo ne, vymluvu"
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steorn Low energy Actuator
Myslím, že tohle je to pravý ořechový – k nakopnutí by to mohlo stačittbest píše:http://youtube.com/watch?v=ME6dnwtbBE4
Dřív jsem si říkal, že dokud nenajdu něco, co magnetizmus oslabí nebo vychýlí bez větší spotřeby energie (třeba vložení skla nebo tak něco), tak nemá moc smysl se s tím zabývat. Pak jsem řešil jiné věci a pak už se k tomu nedostal...
Proč mě napadlo sklo - víte jak je akvárko a ty magnety na čištění skla? Musí to být pěkní macci, aby se udrželi – že prej přes sklo magnetizmus slábne (a kam se tedy ta jejich magnetika ztrácí?!)...
Stálo by za to tohle nějak "prozkoumat", ale už na to nemám čas...
Hejbání bych udělal tak, že optika by snímala pozici a magneticky by hýbala s... však už víte
Anebo cívenku, kolem magnety s tím, že cívka i magnety by byly statické (vůči sobě nehybné) a rotovat s něčím, co magnetizmus (opět) oslabí a na střídačku... blábláblá
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mě tak napadá - nevíte někdo náhodou o nějaký tabulce, kde by se popisovalo, jak který materiál snižuje či omezuje magnetické pole?Palo píše:Myslím, že tohle je to pravý ořechový...
...nebo je to úplná kravina?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
ano vime. jsou to latky zvana diamagnetika, ktere maji takovou vnitrni strukturu, ze oslabuji magneticke pole(svym "protismernym" indukovanym magnetickym polem), ktere jimi prochazi... ale jde o to, ze je zeslabovano pouze uvnitr te latky. jsou to latky: bismut, stribro, chlorid sodny (sul), sklo, med, voda, etanol, vodik - serazeno od nejvetsiho diamagnetismu po nejmensi.Palo píše:Ještě mě tak napadá - nevíte někdo náhodou o nějaký tabulce, kde by se popisovalo, jak který materiál snižuje či omezuje magnetické pole?
Re: Steorn - energie z magnetů
Podle tebe je aktivní součástka i hřebík, lepidlo, nebo kancelářská sponka?Palo píše: Co Vám udělá magnet, když ho zespoda přiložíte na kov? Přichytne se a už se nepustí, alespoň po zbytek Vašeho života. ...
..jsem došel k názoru, že permanentní magnet je AKTIVNÍ SOUČÁSTKA
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
diamagnetický materiál
Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: diamagnetický materiál
Omyl. Vizmut reverzuje mag. pole.Akord píše:Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
Pokud tomu dobře rozumím tak po přiložení vizmutu k magnetu změním otočím polaritu magnetu? vizmut je magnetický, nebo neni přitahován magnetem?gewo píše:Omyl. Vizmut reverzuje mag. pole.Akord píše:Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole
jak sylný musý být uhlík aby jím neprostupovalo magnetické pole?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Chyby podobného druhu často nedelám. Já nepsal o zpusobu, jakým diamagnetickágewo píše:Omyl. Vizmut reverzuje mag. pole.Akord píše:Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole
látka existující pole zeslabuje. Já jsem bežne odpovedel na otázku, a ty mluvíš o omylu, bez dalšího upresnení. Mohl bych se ptát, co je u tebe reverzace magnetického pole, není to zavedený termín v magnetismu, pokud mi sahá pameť.
vykrytie mag. poľa
Ja by som vážne potreboval vedieť čím vykryť mag. pole...
Čítal som niekde že 14mm hrubý Aluminiový plech... no ja som si to doma skúšal no je to úplna blbosť... potom „reverzovať“ mag. pole nemusim Bizmut škrtam...
Neskúšal som ten uhlík.... no nie som si istý že či by to fungovalo ... ak ma niekto s tým skúsenosti mohol by mi poradiť??? Ak je to pravda mohol by fungovať grafit (tuhy v ceruzkách) každopádne potrebujem vaše znalosti
Čítal som niekde že 14mm hrubý Aluminiový plech... no ja som si to doma skúšal no je to úplna blbosť... potom „reverzovať“ mag. pole nemusim Bizmut škrtam...
Neskúšal som ten uhlík.... no nie som si istý že či by to fungovalo ... ak ma niekto s tým skúsenosti mohol by mi poradiť??? Ak je to pravda mohol by fungovať grafit (tuhy v ceruzkách) každopádne potrebujem vaše znalosti
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
RE:vykrytie mag. poľa
Nevím jakou potřebuješ velikost, ale i neodym 40x10x2,5 mm dokáže odstínit asi 1mm silný plech který se používá v harddisku na stínění magn. pole lineárního elmagnetu.
Tento materiál mi magnet přitahuje. Ikdyž jej vložím mezi dva magnety které se odpuzují, oba se k plechu přitáhnou. Plech se působením magnetu dočasně zmagnetuje a přitahuje se k ostatním kovovým mateiálům. Po odstranění magnetu zmagnetování zmizí.
To jsou moje poznatky. Snad ti to pomůže. Pokud se mýlím, ať mě zdejší magnetická elita opraví.
Tento materiál mi magnet přitahuje. Ikdyž jej vložím mezi dva magnety které se odpuzují, oba se k plechu přitáhnou. Plech se působením magnetu dočasně zmagnetuje a přitahuje se k ostatním kovovým mateiálům. Po odstranění magnetu zmagnetování zmizí.
To jsou moje poznatky. Snad ti to pomůže. Pokud se mýlím, ať mě zdejší magnetická elita opraví.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování