Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Wimshurstuv stroj - Marxův impulsní násobič
Moderátor: rival
-
- Nový člen
Wimshurstuv stroj - Marxův impulsní násobič
Wimshurstova elektrika.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) ferda_vokurka dne pát 03 říj 2008 19:01, celkem upraveno 8 x.
-
- Nový člen
omikron píše:Máš disky z normálního skla, nebo z plexi?
SKLo - polep kovové pásky - lepidlo pryskyřice kov sklo.
Naposledy upravil(a) ferda_vokurka dne pát 03 říj 2008 18:19, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
FERDOVA TESTATIKA
...navrhuji aby toto vlákno bylo přejmenováno na "FERDOVA TESTATIKA " zní to Česky je to hezky a věštím tomu naději...ferdo-V. pošli- můžeš-li nějaké video z činnosti ...zdraví Martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
Re: Chyba
Zato Tvoja poznámka vypadá úžasne.Novák píše:Když už jsi založil toto vlákno,tak si někde přečti jak se ten pán jmenuje a oprav si tu chybu.Vypadá to hloupě!!!!!
http://www.coe.ufrj.br/~acmq/electrostatic.html
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ferda
Dostal první bod za Ferdův generátor.
konkrétně za materiál kotoučů. V jiném vlákně Gewo mluví a zdůvodňuje
názor, že hřídelka by měla být neprůchozí, a ramena tudíž tuhá, hřídele vetknuté.Mne by zajímalo, zdali tento názor považujš za natolik důležitý, že bys to podle toho upravil , anebo zatím nic, popř proč nic. Dík za odpověď.
Já mám zatím pouze kotouče z plexi, beru to jako hru, která se nemusí povést.
K.
názor, že hřídelka by měla být neprůchozí, a ramena tudíž tuhá, hřídele vetknuté.Mne by zajímalo, zdali tento názor považujš za natolik důležitý, že bys to podle toho upravil , anebo zatím nic, popř proč nic. Dík za odpověď.
K.
-
- Nový člen
Novák píše:Když už jsi založil toto vlákno,tak si někde přečti jak se ten pán jmenuje a oprav si tu chybu.Vypadá to hloupě!!!!!
Omlouvám se panu Wimshurstovi.
-
- Nový člen
Re: FERDOVA TESTATIKA
VIDEOmartin11 píše:...navrhuji aby toto vlákno bylo přejmenováno na "FERDOVA TESTATIKA " zní to Česky je to hezky a věštím tomu naději...ferdo-V. pošli- můžeš-li nějaké video z činnosti ...zdraví Martin11
Naposledy upravil(a) ferda_vokurka dne pát 03 říj 2008 18:22, celkem upraveno 2 x.
-
- Nový člen
Re: Ferda
Karel m píše:Dostal první bod za Ferdův generátor.
K.
PLEXISKLO JE VYBORNY MATERIAL, LEHKY A DA SE S NIM DOSAHNOUT VETSICH OTACEK DISKU BEZ RIZIKA ROZTRZENI ODSTREDIVOU SILOU.
Naposledy upravil(a) ferda_vokurka dne pát 03 říj 2008 18:28, celkem upraveno 1 x.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kuš VOLE,nauč se slušnosti a respektu,stejně umřeš,tak se neperli.nanopile píše:Zato Tvoja poznámka vypadá úžasne.Novák píše:Když už jsi založil toto vlákno,tak si někde přečti jak se ten pán jmenuje a oprav si tu chybu.Vypadá to hloupě!!!!!
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
Wimshurstova elektrika - pro ferdu Vokurku
Ahoj. Gratuluji k hezkému stroji. Jen bych chtěl podotknout něco ke tvé teorii o fungování. Tento přístroj se nazývá také influenční a jeho funkce je založena na tzv. duplikaci náboje. Znamená to,že se náboje na míjejících polepech násobí. Ty "zkratovací dráty" jsou ve skutečnosti tzv. vyrovnávače a slouží k převodu příslušných nábojů vůči polaritě na sektory před zběrací hřebeny. Takže naplno jdoucí přístroj se jeví jako kružnice rozdělená křížem na 4sektory kde 2 proti sobě ležící jsou nabity na plno,ale protichůdnými náboji a zbylé sektory jsou jen slabš nabité.
Toto právě dělají vyrovnávače a proto se dávají asi 30° proti směru otáčení kotoučů. Tady je dost velký rozdíl proti Testatice, která se mi jeví úplně jinak,co se týče rozprostření nábojů. Máš pěknou hračku a určitě si s ní užiješ hodně srandy. Jinak se s tím dají dělat úplně neskutečné věci,ale o tom až jindy. Makej na tom a nenech se nikým odradit. Ahoj
Toto právě dělají vyrovnávače a proto se dávají asi 30° proti směru otáčení kotoučů. Tady je dost velký rozdíl proti Testatice, která se mi jeví úplně jinak,co se týče rozprostření nábojů. Máš pěknou hračku a určitě si s ní užiješ hodně srandy. Jinak se s tím dají dělat úplně neskutečné věci,ale o tom až jindy. Makej na tom a nenech se nikým odradit. Ahoj
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
ferda
Děkuji za opravu.Na tom odkazu ode mne je i program na výpočet celé konstrukce a předpokládaný výkon,15kV je podle mně strašně málo??