Jestli můžu něco k pístovému motoru, tak osobně si myslím, že je to životaschopné. Ze skušenosti musím zdůraznit setrvačník. Ani benzínový motor nepoběží, když se přežene odlehčení setrváku. Předpokládám, že časování bude další klíčová věc. V nákresu je vidět značně větší statický magnet! také důležité.
nanopile psal o problémech s přitáhnutím magnetů k membráně. Tam bude záležet na pevnosti konstrukce a konečné vzdálenosti magnet-membrána.
Jak teď pokusničím s PMM-01c, přišel jsem na zajímavou věc co se týče stínění železem. Do vzdálenosti asi 4mm se i přes železo magnety odpuzují. Ale opravdo lehce, pak se nekompromisně přitáhou k železu. Možná by tento jev nevadil u toho rusáka. U PMM-01c je to na nic.
...napsal tbest ....ještě je u toho drobný nákres
zdravím tbest
...celou konstrukci jsem začal z toho ruskýho pístu...pak jsem si dopisoval s Nanopile...na toto tema....pak jsem rok zkoušel....zcela správně popisuješ chování magnetů...a navrhuješ setrvačník....
...tak....já....bez setrvačníku..!!!...protože ho nepotřebuju....
...kdo nezkusil Fe mezi magnety...a já zkouším už více než 2 roky...tak neví co to dělá...
..Fe 5mm
no zkus si to....našel jsem způsob ...jak vybalancovat fe clonu k danému magnetu...
maget proti pístu.....po roce zkoušení nesmysl...
aa vím co říkám...jávím , že na fotkách z dubna tam ještě jsou...
...nanopile má 2 písty....2 nestačej...tak jak dál.....udělat 18x zalomenou klikovku...???? to tedy bych chtěl vidět....já hvězdicový motor....nebudu prozrazovat jak...ale 18 válců....
....jeden typ Lavočkina měl 2x 13....ale to byl benziňák....já dělám magnet....
....a kdo si to zkusí, tak narazí na další 2 problemy....ty teď ...s jedním kolegou tady řeším....jak říká pepe....s těma kartama.....řešení se najde...
...resp.máme ho nalezené....jen zkusit vyrobir....žádná legrace...ale dobrá zábava...
....když najdeš cokoli na netu...prosím poslat....chtěl bych udělat vlákno....jen pístové motory....
....prptož mám pocit....já karkulka červená, že tudy by mohla vést cesta k vyvedení magnetického toku z rovnováhy....prosím Akorda a Pepe nemlátit....rovnováha není to pravé slovo...ale nemám vhodný výraz......zdraví martin11
p.s...a jestli si někdo myslí, že někde něco kopíruju....tak nekopíruju...přemejšlim nad problémy...
... věřím, že se " TO " povede ......